Uutiset Uutiset

Takaisin

Kaupunginjohtaja Petteri Parosen muotokuva paljastettiin

Kaupunginjohtaja Petteri Parosen muotokuva paljastettiin maanantaina 22.1.2018 Kuopion kaupungintalossa. Muotokuvan paljasti kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sari Raassina. Muotokuvan on maalannut taidemaalari Aaro Matinlauri.

Matinlauri on ansioitunut taidemaalarina ja piirtäjänä, ja hän on toteuttanut useita julkisia hallinnon ja liike-elämän edustajien muotokuvia.  

Taitelija kuvaa työskentelyä Parosen kanssa antoisaksi.

- Yhteistyö Petteri Parosen kanssa sujui todella hyvin ja meillä oli mielenkiintoisia keskusteluja maalausten aikana. Keskustelut ovat tärkeä osa työtä ja maalattavaan tutustumista.

Taiteilija kertoo, että liikkeelle lähdettiin hiililuonnoksista ja parista vaihto-ehdosta, joista päädyttiin nyt nähtävänä olevaan maalaukseen. Muotokuva valmistui viiden istunnon aikana. Maalauksen hinta on 14.000 euroa.

Paroselle myönnettiin Kuopio-mitali


Kuopio-mitalin Petteri Paroselle luovuttivat Kuopion kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sari Raassina ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Antti Kivelä.

Muotokuvan paljastustilaisuuden yhteydessä Petteri Paroselle myönnettiin Kuopio-mitali tunnustuksena merkittävistä ansioista ja työstä Kuopion kaupungin hyväksi.

Ennen kaupunginjohtajaksi tuloaan Paronen toimi Kuopion yliopiston vararehtorina ja rehtorina 1994 – 2001. Tehtävässään hän edisti merkittävästi yliopiston ja kaupungin kumppanuutta sekä loi laajat kansainväliset yhteydet, joita hän hyödynsi myös toimiessaan Kuopion kaupunginjohtajana 1.8.2001 – 29.1.2018.

Parosen kaupunginjohtajakautena Kuopiosta kasvoi Itä-Suomen keskuskaupunki, jossa on lähes 120 000 asukasta. Paronen valitsi Kuopiolle kasvun tien, mikä tarkoitti kestävää linjausta yrityspohjan ja asukasmäärän kasvattamiseksi. Hänen kaudellaan myös suunniteltiin, kaavoitettiin ja rakennettiin Saaristokaupunki, joka yhdistettiin silloilla Kuopion keskustaan, sekä aloitettiin seuraavan kärkihankkeen, Savilahden uudistaminen.

Kansainvälisyys oli Paroselle tärkeää ja hän piti tiiviisti yhteyttä Shanghain ystävyyskaupunkiin hyödyntääkseen hyviä suhteita kulttuurin, opetuksen ja elinkeinoelämän saroilla.    

Parosen toimiessa kaupunginjohtajana Kuopiossa toteutettiin viisi kuntaliitosta, kun Vehmersalmi (2005), Karttula (2011), Nilsiä (2013), Maaninka (2015) ja Juankoski (2017) liittyivät Kuopioon.
 


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain