Asuminen ja ympäristö – Uutiset Asuminen ja ympäristö – Uutiset

Takaisin

Kaupunki toivoo, että kotihoidon annetaan pysäköidä yksityisillä alueilla ja tonteilla poikkeusolojen aikana

Julkaistu 24.3.2020

Eduskunta on hyväksynyt yksimielisesti valmiuslain käyttöönoton koronaviruksen torjumiseksi ja tämä edellyttää toimenpiteitä myös eri viranomaisilta sekä kunnilta. Kaupunki pyytää, että kotihoidon pysäköintiluvalla varustetun ajoneuvon voisi epidemian aikana pysäköidä/pysäyttää yksityiselle tonttialueelle yleinen turvallisuus sekä pelastusteiden avoimuus huomioon ottaen.

Kaupunki pyytää myös, että tonttialueilla mahdollista yksityistä pysäköinninvalvontaa harjoittavia tahoja tiedotetaan kotihoidon pysäköinnistä ja kehotetaan olemaan puuttumatta kotihoidon pysäköintiluvalla tapahtuvaan pysäköintiin.

Epidemia tulee todennäköisesti etenemään eri tahdissa eri puolilla maata. Keskeisimpänä tavoitteena on iäkkäiden ja perussairaiden suojeleminen ja hoitaminen, joissa Kuopion kaupungin kotihoidolla on merkittävä rooli.

Ensisijaisesti pysäköinti ohjataan tonttien vieraspysäköintipaikoille. Epidemian aikana tarpeettomia vierailuja tulisi välttää ja riskiryhmien osalta vierailut on lähtökohtaisesti kielletty. Lainsäädännön mukaan yksityisen alueen omistaja/haltija vastaa alueellaan tapahtuvasta pysäköinnistä.

Mikäli kotihoidon ei ole mahdollista pysäköidä vieraspaikoille, tulisi yksityisten tontinomistajien ilmoittaa kaupungille toissijainen paikka, jolle kotihoidon pysäköinti voitaisiin tilapäisesti järjestää. Asiasta voi ilmoittaa pysäköinninvalvontaan (pysakoinninvalvonta@kuopio.fi) tai soittamalla asiakaspalveluumme: 017 185 034.

Tällä hetkellä poikkeusjärjestelyiden tarpeen arvioidaan kestävän toukokuun 2020 loppuun.

Lisätietoja:
Pysäköinninvalvonnan toimisto, 017 185 034, pysakoinninvalvonta(at)kuopio.fi
Jarno Käki, 0447185249, jarno.kaki(at)kuopio.fi


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain