Uutiset Uutiset

Takaisin

Kenelle Turvallisuusteko-palkinto arjen turvallisuuden parantamisesta?

Kuopion kaupunki hakee ehdotuksia vuoden 2019 Turvallisuusteko-palkinnon saajaksi. Turvallisuusteko-palkinto voidaan myöntää henkilölle tai yhteisölle, joka on oma-aloitteisella teolla parantanut turvallisuutta tai tehnyt aloitteen, joka on johtanut turvallisuuden paranemiseen.

Turvallisuutta edistävänä toimintana voi olla esimerkiksi yleistä arjen turvallisuutta lisäävä toiminta tai teko, ilkivallan ja rikollisuuden torjunta, syrjäytymisen ja väkivallan ehkäisy, päihdeongelmien ehkäisy tai turvallisuutta vaarantavan ympäristöhaitan korjaus. Palkinnon saaja voi olla yksityishenkilö, yhteisö, ryhmä, yhdistys tai viranomainen.

Vuoden 2018 Turvallisuusteko-palkinnon saivat Alko Oy Kuopion seudun myyjät, joita edustivat palkintojenjakotilaisuudessa Merja Venäläinen ja Eeva-Riitta Hoffren.
 

Palkinnon ehdottajien kesken arvotaan kolme lahjakorttia Kuopion kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluihin. Palkinnon jakamisen järjestää Kuopion kaupungin monialainen turvallisuustyöryhmä.

Voittaja valitaan asukkaiden ehdotuksista

Esityksiä vuoden 2019 palkinnon saajaksi voivat tehdä kaikki kuopiolaiset, yhdistykset, järjestöt ja työyhteisöt. Esitykset on toimitettava 4.10.2019 mennessä osoitteella Kuopion kaupunginkanslia, Tulliportinkatu 31, 70100 KUOPIO, ja kuoreen merkintä ”Turvallisuus”, tai sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo@kuopio.fi. Turvallisuusteko-palkinnon saaja julkistetaan perjantaina 15.11.2019 kaupungin vuosipäivän palkinnonjakotilaisuudessa. Palkinnon saaja kutsutaan myös kaupungin vuosijuhlaan.

Huomiota arjen turvallisuuteen

Kuopion kaupungin Turvallisuusteko-palkinnon saivat viime vuonna Alko Oy Kuopion seudun myyjät. Kunniamaininnat saivat Kuopion Setlementti Puijolan Tyttöjen Talo ja Kuopion bussiturman siviiliauttajat.

Aiemmat Turvallisuusteko-palkinnot on luovutettu seuraavasti: v. 2012 ViaDian toiminnanjohtaja Pekka Matilainen; v. 2013 Kallan Melojat; v. 2014 koulujen iltapäiväkerhojen toteuttajat; v. 2015 Punaisen Ristin Kuopion osaston ensiapuryhmä ja henkisen tuen valmiusryhmä; v. 2017 Kuopion Setlementti Puijola; ja v. 2017 Suojatiesuojelijat-kampanjan vapaaehtoiset suojatiesuojelijat.

Turvallisuusteko-kiertopalkinto on seppä Tuomo Halosen takoma suurikokoinen avain avainpesineen.

Päätöksen Turvallisuusteko-palkinnon saajasta tekee tuomaristo, jonka muodostaa Kuopion kaupungin monialainen turvallisuustyöryhmä. Tuomariston sihteerinä toimii turvallisuustyöryhmän sihteeri Säde Rytkönen.

Säännöt löytyvät kaupungin verkkosivuilta: www.kuopio.fi/turvallisuusteko-palkinto.
 

Lue myös: Vuoden 2018 Kuopion turvallisuustekopalkinto Kuopion Alko Oy Kuopion seudun myyjille


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain