Takaisin

Kenelle Turvallisuusteko-palkinto arjen turvallisuuden parantamisesta?

Kuopion kaupunki hakee ehdotuksia vuoden 2018 Turvallisuusteko-palkinnon saajaksi.

Turvallisuusteko-palkinto voidaan myöntää henkilölle tai yhteisölle, joka on oma-aloitteisella teolla parantanut turvallisuutta tai tehnyt aloitteen, joka on johtanut turvallisuuden paranemiseen.

Turvallisuutta edistävänä toimintana voi olla esimerkiksi yleistä arjen turvallisuutta lisäävä toiminta tai teko, ilkivallan ja rikollisuuden torjunta, syrjäytymisen ja väkivallan ehkäisy, päihdeongelmien ehkäisy tai turvallisuutta vaarantavan ympäristöhaitan korjaus. Palkinnon saaja voi olla yksityishenkilö, yhteisö, ryhmä, yhdistys tai viranomainen.

Palkinnon ehdottajien kesken arvotaan kolme lahjakorttia Kuopion kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluihin.

Voittaja valitaan asukkaiden ehdotuksista

Esityksiä vuoden 2018 palkinnon saajaksi voivat tehdä kaikki kuopiolaiset, yhdistykset, järjestöt ja työyhteisöt. Esitykset on toimitettava 8.10.2018 mennessä osoitteella Kuopion kaupunginkanslia, Tulliportinkatu 31, 70100 KUOPIO, ja kuoreen merkintä ”Turvallisuus”, tai sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo(at)kuopio.fi. Turvallisuusteko-palkinnon saaja julkistetaan perjantaina 16.11.2018 kaupungin vuosipäivän palkinnonjakotilaisuudessa. Palkinnon saaja kutsutaan myös kaupungin vuosijuhlaan.

Huomiota arjen turvallisuuteen

Kuopion kaupungin vuoden 2017 Turvallisuusteko-palkinnon saivat Suojatiesuojelijat-kampanjan vapaaehtoisina suojatiesuojelijoina aktiivisesti toimineet Manda Konttinen, Rauni Tikkanen, Pirjo Eskelinen, Mari Korhonen ja Elvi Saastamoinen. Lisäksi turvallisuustekopalkinnon kunniamaininnan saivat Who Cares ry:n toimintaa vetävät Eero Wetzell, Marko Kilpi ja Arto Tynkkynen.

Aiemmat Turvallisuusteko-palkinnot on luovutettu seuraavasti: Ensimmäisen palkinnon sai vuonna 2012 ViaDian toiminnanjohtaja Pekka Matilainen; vuoden 2013 palkinto myönnettiin Kallan Melojille; vuoden 2014 palkinto jaettiin koulujen iltapäiväkerhojen toteuttajille; vuonna 2015 palkinto luovutettiin Punaisen Ristin Kuopion osaston ensiapuryhmälle ja henkisen tuen valmiusryhmälle; ja vuonna 2016 palkinto annettiin Kuopion Setlementti Puijolalle pitkäjänteisestä monikulttuurisesta työstään.

Turvallisuusteko-kiertopalkinto on seppä Tuomo Halosen takoma suurikokoinen avain avainpesineen.

Päätöksen Turvallisuusteko-palkinnon saajasta tekee tuomaristo, jonka muodostaa Kuopion kaupungin monialainen turvallisuustyöryhmä. Tuomariston sihteerinä toimii turvallisuustyöryhmän sihteeri, Säde Rytkönen.

Säännöt löytyvät kaupungin verkkosivuilta: www.kuopio.fi/turvallisuusteko-palkinto.