Kulttuuriuutiset Kulttuuriuutiset

Takaisin

Kuopion museoiden kesän ohjelmassa tutustutaan kaupungin historiaan, luontoon ja paikalliseen taiteeseen

Ota kaikki irti Kuopion kaupungin museoiden kesäohjelmista ja -näyttelyistä!

Kuopion kaupungin museoiden kesäohjelma hellii paikallista lomailijaa ja matkailijaa. Tänä kesänä vaihtuva teemaisten kävelykierrosten kautta tutustutaan niin kaupunkiympäristöön ja sen historiaan, luontoon kuin Kuopion monipuoliseen julkiseen taiteeseen. Luonnonhelmasta elämyksiä hakevalle on tarjolla myös mm. Villiyrttikävely, Jäkäläretki, liito-oravaretkiä ja Hyönteisretki. Huonon sään sattuessa hyönteistietoutta pääsee preppaamaan myös Kuopion museon Microsculpture-näyttelyyn, jossa valokuvataiteilija Levon Bissin valtavat hyönteiskuvat hämmästyttävät yksityiskohdilla ja kauneudellaan.

Taiteen ystävää hemmotellaan tänä vuonna kaksin verroin, sillä visuaalisia elämyksiä tarjoaa niin Kuopion taidemuseo kuin korttelimuseo. Taidemuseolla Mikko Valtosen omintakeinen taide kommentoi ihmisyyden eri puolia huumorin värittämänä. Valtonen tunnetaan myös sarjakuvataiteilijana ja tästä inspiroituneena taidemuseolla järjestetään sarjakuvatyöpajoja kesän aikana. Osmo Monton kantaaottavat ajattomat taideteokset reagoivat tämän hetken maailmantapahtumiin ja osoittavat vahvuutensa inhimillisyyden puolesta puhujana. Kuopion korttelimuseon näyttelytilan ovat taas vallanneet ITE-taiteilijat Romurinsessa ja Löpöpunkki.

Sokerina pohjalla ovat Kuopion museon juuri avautuneet uudistetut perusnäyttelyt. Kulttuurihistoriallinen ja luonnontieteellinen perusnäyttely tarjoaa tietoa ja elämyksiä kuljettaen museovieraan läpi Pohjois-Savon historian itäisen Suomen muuttuvaan luontoon. Näyttelyn aiheisiin ja teemoihin pääset syventymään kesäkuun aikana viikoittain avajaisvarteilla. Jokaisessa museokohteessa järjestetään myös viikoittain opastuksia esillä oleviin näyttelyihin. Jos nautit eniten aikatauluttomasta kesälomaohjelmasta, niin omatoimisia mobiilipelejä löytyy myös joka lähtöön!

Lisätietoja tapahtumista: kuopionmuseot.fi/tapahtumat

Lisätietoja verkkosisällöistä ja mobiilipeleistä: kuopionmuseot.fi/verkkosisaltoja

Lisätietoja näyttelyistä, kunkin museokohteen sivuilta: