Asuminen ja ympäristö – Uutiset Asuminen ja ympäristö – Uutiset

Takaisin

Kesän 2018 asfaltointityöt alkavat

Jokavuotiset asfaltointityöt ovat alkamassa eri puolilla Kuopiota. Asfaltointityöt alkavat Petoselta viikolla 20.

Vuosittaiset asfaltoinnit ovat osa kadun kunnossapitoa ja niillä taataan kadun pysyminen liikennöitävässä kunnossa. Asfalttipäällysteen uusiminen lisää ajomukavuutta ja takaa kadun toimivuuden myös tulevaisuudessa. 

Vanha kulunut asfalttikerros poistetaan ja levitetään uusi asfalttikerros poistetun kerroksen tilalle. Vanha kulutuskerros poistetaan jyrsimällä.

Jyrsinnät aiheuttavat tilapäistä melua ja pölyämistä, ja jyrsityt alueet erottuvat muusta asfaltista matalampina ja karkeampina kohtina kadussa. Jyrsintöjen jälkeen uusi asfaltti liimataan ja levitetään jyrsityille alueille viikon sisällä jyrsinnöistä.

Sekä jyrsinnät että asfaltoinnit aiheuttavat häiriötä liikenteeseen. Jalankulkijoita, pyöräilijöitä ja autoilijoita kehotetaan varovaisuuteen jyrsintä- ja asfalttitöiden läheisyydessä.  Asfalttityöt alkavat Petoselta ja etenevät siitä pohjoiseen kevään ja kesän edetessä. Keskustan asfaltointityöt pyritään tekemään ennen kesälomakauden alkua.

Uusintapäällystyksiä tehdään myös ns. uraremix-menetelmällä, jossa ainoastaan ajouran kohdalta poistetaan kulunut kulutuskerros. Uraremix-päällystykset kohdistuvat runsasliikenteisimmille väylille.

Asfaltointitöiden valvonnasta vastaa Mestar ja asfaltointiurakoitsijana toimii YIT.

Lisätietoja asiasta antaa kunnossapidon suunnittelija Matti Sutinen, 044 718 5099, matti.sutinen(at)kuopio.fi


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain