Liikunta ja ulkoilu - Uutiset Liikunta ja ulkoilu - Uutiset

Takaisin

Keskuskentälle esitetään 8 000-paikkaista stadionia urheilu- ja tapahtumakäyttöön

Kuopion keskuskentän stadion-hankkeen suunnittelu on saatu valmiiksi. Hankesuunnittelutyöryhmä esittää keskuskentän alueelle rakennettavaksi UEFA:n kategorian 4 mukaista noin 8 000-paikkaista, modernia stadionia urheilu- ja tapahtumakäyttöön. Valmistuessaan Keskuskentän stadion olisi ainoa Suomessa sijaitseva kategorian 4 stadion. Hankkeessa nykyisen pääkatsomon jatkeeksi rakennettaisiin kolmelle sivulle katetut katsomot, jotka yhdessä muodostavat suljetun stadionkokokonaisuuden. Nykyistä pääkatsomoa vastapäätä rakennettaisiin lisäksi lämmintä tilaa mahdollistamaan nykyaikaisen stadionin vaatimukset täyttävät oheispalvelut.

Hankkeen viitesuunnitelmat on laatinut Arkkitehtitoimisto Jääskeläinen Oy, joka on ollut mukana myös Seinäjoen OmaSP Stadion-hankkeessa. Tilaohjelma on laadittu tiiviissä yhteistyössä käyttäjäorganisaatioiden kanssa.

"Hankesuunnittelu on viety läpi tarveselvityksen pohjalta kuunnellen laajalti eri alojen asiantuntemusta. Suunnittelun aikana on todettu, että kategorian 4 stadion olisi toiminnollisuuksiltaan ja mahdollisuuksiltaan paras vaihtoehto toteutustavaksi", kertoo Kuopion kaupungin hyvinvoinnin edistämisen johtaja Janne Hentunen

Stadion mahdollistaisi tapahtumakäytössä jopa 20 000 ihmisen yleisötapahtumat, joten tulevaisuudessa Mölymäellä olisi mahdollista nähdä esiintymässä kansainvälisen tason artisteja. Jalkapallokäytössä stadionilla olisi mahdollista pelata kansainvälisiä otteluita UEFA:n Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan semifinaaleihin saakka, samoin maaottelut olisivat mahdollisia kaikilla tasoilla mukaan lukien miesten A-maaottelut.

Stadionin kustannusarvioksi on määritelty noin 17,2 miljoonaa euroa. Kaupungin osuutta pienentäisi hankkeelle mahdollisesti saatava rahoitus UEFA:n HatTrick-ohjelmasta sekä OKM:n liikuntapaikkojen valtionavustuksista. Stadionin operointi toteutettaisiin kumppanuussopimuksella, jossa kaupungista erillinen operaattori vastaisi stadionin ylläpidosta ja hallinnoinnista.

"Hanketyöryhmä on tutustunut jalkapallostadioneihin sekä haastatellut stadioneiden omistajia ja käyttäjiä eri toimintamalleista.  Eniten positiivista palautetta on saatu Helsingin Telia 5G-areenasta. Stadionin omistaa Helsingin kaupunki ja operoinnista on tehty erillinen sopimus. Palautteen mukaan Stadionin käyttöaste on parantunut ja operaattori on ottanut stadionin ylläpidon myötä ison vastuun myös rakennuksien kunnossapidosta", kertoo Kuopion stadion-hankkeen hankesuunnittelutyöryhmän puheenjohtaja Katja Lintunen Kuopion Tilakeskukselta.

Mikäli hankesuunnitelma saa kaupungin päättäjien siunauksien ja sitä lähdetään toteuttamaan, stadionin rakentaminen alkaisi syksyllä 2020 ja olisi valmis keväällä 2022. Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta käsittelee hankesuunnitelmaa kokouksessaan 4.12.2018.


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain