Asuminen ja ympäristö - uutiset Asuminen ja ympäristö - uutiset

Takaisin

Keskusta-alueen keskitetty hiekanpoisto sunnuntaina 18.4.

Kuopion keskusta-alueen keskitetty hiekanpoisto aloitetaan sunnuntaiaamuna 18.4.2021 viimeistään klo 02.00. Mikäli on yöpakkasta, töiden aloitus myöhästyy ja töitä jatketaan tarvittaessa maanantaina 19.4. Mikäli sääolosuhteet estävät puhdistuksen kokonaan, siirretään puhdistusta viikolla eteenpäin.

Keskustassa liikennöintiä kannattaa välttää hiekanpuhdistuksen aikana. Pysäköintiin tulee käyttää kaupungin tarjoamia maksuttomia paikoitusalueita sekä yöllä että päivällä.
 
Keskitetyn hiekanpoiston lisäksi kaupunki tekee jo nyt täsmäpuhdistuksia linja-autopysäkkien, rännikatujen sekä kävelykeskustan alueella. Tarvittaessa pölyä sidotaan suolaamalla katuja.

Kaupunki toivoo myös, että kiinteistöillä aloitettaisiin pihojen sekä pysäköintialueiden puhdistus mahdollisimman pian ja aktiivisesti.

Pysäköinti- ja liikennejärjestelyihin muutoksia

Pysäköinti on kielletty liikennemerkein osoitetuilla alueilla. Puhdistettaville kaduille asetetaan pysäköintiä kieltävät liikennemerkit puhdistusta edeltävinä päivinä. Kielletyille alueille pysäköidyt ajoneuvot siirretään pois kaupungin toimesta, ja kuljettajan ohella myös ajoneuvon omistaja ja haltija ovat vastuussa pysäköintivirhemaksusta ja siirtokustannuksista.

Siirrettyjen ajoneuvojen tiedot löytyvät kaupungin verkkosivuilta osoitteesta: www.kuopio.fi/fi/siirrot-ja-rengaslukot. Siirtotietojen päivittäminen sivulle alkaa sunnuntaina 18.4. klo 10.00. Tiedot toimitetaan myös poliisille.

Siirretyt ajoneuvot on haettava pois siirtopaikalta kahden päivän kuluessa. Mikäli ajoneuvoa ei haeta siirtopaikalta, se tullaan siirtämään kaupungin toimesta varastoon omistajan kustannuksella.

Puhdistettavat kadut nähtävillä tarkemmin alla olevasta kartasta.

Maksutonta pysäköintitilaa hiekanpoistoviikonlopun aikana

  • Haapaniemenkadun pysäköintilaitos pe 16.4. klo 16.00 - ma 19.4. klo 10.00
  • Maaherrankadun pysäköintitalon ylätaso pe 16.4. klo 16.00 – ma 19.4. klo 8.00
  • Toriparkki la 17.4. klo 18.00 – ma 19.4. klo 10.00. Puomit ovat käytössä, lippu otetaan normaalisti. Poistuminen kassojen kautta, jotka veloittavat 0 euron hinnan. Parkista poistuminen normaalisti. Moovy- sovelluspysäköinnin käyttäjien pysäköintitapahtuma nollautuu automaattisesti parkista poistuttua.

Hiekanpoiston aikana pysäköintiin on käytettävissä myös keskustan rännikadut, matkustajasataman kaikki P-alueet ja Väinölänniemen tenniskentän P-alueet pe 16.4. klo 15.00 - ma 19.4. klo 12.00.
 

Kartassa punaisella puhdistettavat kadut
Karttaan merkitty punaisella puhdistettavat kadut.