Asuminen ja ympäristö - uutiset Asuminen ja ympäristö - uutiset

Takaisin

Keskusta-alueen keskitetty hiekanpoisto

Kuopion keskusta-alueen keskitetty hiekanpoisto aloitetaan sunnuntaiaamuna 24.4.2022 viimeistään klo 02.00. Mikäli lauantain ja sunnuntain välisenä yönä on reilusti pakkasta ja töiden aloitus myöhästyy, töitä jatketaan tarvittaessa maanantaina 25.4.

Keskustassa liikennöintiä kannattaa välttää hiekanpuhdistuksen aikana. Pysäköintiin tulee käyttää kaupungin tarjoamia maksuttomia paikoitusalueita sekä yöllä että päivällä.

Keskitetyn hiekanpoiston lisäksi kaupunki tekee jo nyt täsmäpuhdistuksia pyörä- ja jalankulkuväylillä, linja-autopysäkeillä, rännikaduilla sekä kävelykeskustan alueella. Tarvittaessa pölyä sidotaan suolaamalla katuja.

Kaupunki toivoo myös, että kiinteistöillä aloitettaisiin pihojen sekä pysäköintialueiden puhdistus mahdollisimman pian ja aktiivisesti.

Pysäköinti- ja liikennejärjestelyihin muutoksia

Pysäköinti on kielletty liikennemerkein osoitetuilla alueilla. Puhdistettaville kaduille asetetaan pysäköintiä kieltävät liikennemerkit puhdistusta edeltävinä päivinä. Kielletyille alueille pysäköidyt ajoneuvot siirretään pois kaupungin toimesta ja kuljettajan ohella myös ajoneuvon omistaja ja haltija ovat vastuussa pysäköintivirhemaksusta ja siirtokustannuksista.

Siirrettyjen ajoneuvojen tiedot löytyvät kaupungin verkkosivuilta. Siirtotietojen päivittäminen sivulle alkaa sunnuntaina 24.4. klo 10.00. Tiedot toimitetaan myös poliisille.

Siirretyt ajoneuvot on haettava pois siirtopaikalta kahden päivän kuluessa. Mikäli ajoneuvoa ei haeta siirtopaikalta, se tullaan siirtämään kaupungin toimesta varastoon omistajan kustannuksella.

Maksutonta pysäköintitilaa hiekanpoistoviikonlopun aikana

 • Haapaniemenkadun pysäköintilaitos
  pe 22.4. klo 16.00 - ma 25.4. klo 10.00
   
 • Maaherrankadun pysäköintitalon ylätaso
  pe 22.4. klo 16.00 – ma 25.4. klo 8.00
   
 • Toriparkki
  la 23.4. klo 18.00 – ma 25.4. klo 10.00.
  Puomit ovat käytössä, lippu otetaan normaalisti. Poistuminen kassojen kautta, jotka veloittavat 0 euron hinnan. Parkista poistuminen normaalisti. Moovy-sovelluspysäköinnin käyttäjien pysäköintitapahtuma nollautuu automaattisesti parkista poistuttua.
   
 • Keskustan rännikadut, matkustajasataman kaikki P-alueet ja Väinölänniemen tenniskentän P-alueet
  pe 22.4. klo 15.00 - ma 25.4. klo 12.00.

 

Karttakuvassa punaisella merkittynä keskustassa puhdistettavat kadut.

 

Lisätietoja:
Jere Toppinen, kunnossapitopäällikkö, Kuopion kaupunki
jere.toppinen(at)kuopio.fi, 044 7185 713

Jarno Käki, asiakas- ja sovellusvastaava, Kuopion kaupunki, pysäköintipalvelut
jarno.kaki(at)kuopio.fi, 044 7185 249