Uutiset Uutiset

Takaisin

Kiinalainen Shanghai Empireast Culture Group kruunasi tanssiviikon

Kuopion ja Shanghain välinen kulttuuriyhteistyö saavutti uuden kulminaatiopisteen, kun kiinalaisen kulttuurielämän parasta antia tarjoava Shanghai Empireast Culture Group esiintyi osana Kuopio tanssii ja soi –festivaalia.

Empireast tarjosi esimakua esityksestään Kuopion torilavalla tiistaina 19.6. Toriesiintyminen veti suuren yleisön ihastelemaan kiinalaista teatteria ja suosio jatkui seuraavana päivänä kun Empireast sai esiintyä täysille saleille Kuopion kaupunginteatterissa.

Empireast esittelee traditionaalista kiinalaista kulttuuria modernilla höysteellä. Ryhmä yhdistelee perinteisiä elementtejä, rummutusta, tanssia ja akrobatiaa, ja käyttää esiintymisissään kiinalaisia … kuvaavia taustavideoita. Esiintymiset ja esiintyvien taiteilijoiden värikkäät esiintymisasut antavat kiinalaista kulttuuria tuntevalle katsojalle runsaasti mahdollisuuksia havainnoida perinteistä symboliikkaa ja värien merkityksiä.

Kuopion ja Shanghai Pudongin väliseen ystävyyskaupunkitoimintaan kuuluu kulttuuriyhteistyö, jota on käytännössä toteutettu niin, että kaupungit ovat vuorovuosin tarjonneet toisilleen mahdollisuuden tutustua omaan kulttuuriinsa. Viime vuonna Kuopio esitteli taiteilija Ritva-Liisa Pohjalaisen lasitaideteoksia Shanghai World Financial Centerissä Suomen itsenäisyyden sadannen juhlavuoden kunniaksi.

Shanghai Pudong päätti tänä vuonna kunnioittaa kaupunkien välistä ystävyyttä äärimmäisen korkeatasoisella esiintyjäryhmällä. Lukuisia kiinalaisia ja kansainvälisiä palkintoja saanut ryhmä on esiintynyt muun muassa olympialaisilla, maailmannäyttelyssä ja Kiinan presidentti Xi:n tilaisuuksissa.

Yhteistyö Kuopion ja Shanghai Pudongin välillä on monipuolista ja tiivistä. Kuopio on Shanghai Pudongin ainoa ystävyyskaupunki, joten Kuopio on panostanut vahvasti Kiinan suuntaan. Kulttuuriyhteistyö on opetuksen ja koulutuksen ohella yksi merkittävimmistä yhteistyön osa-alueista.

Samaan aikaan Empireastin kanssa Kuopiossa vieraili myös shanghailainen kulttuuridelegaation apulaisosastopäällikkö Pan Xinin johdolla. Kaupunkien edustajat keskustelivat yhteistyön laajentamisen mahdollisuuksista kulttuurilaitosten saralla, sekä siitä mitä Kuopio ja Shanghai voisivat oppia toistensa hyvistä käytänteistä. Tämän lisäksi kiinalaisvieraat tutustuivat kuopiolaisiin yrityksiin, jotka toimivat arkkitehtuurin, designin ja taiteen aloilla.

Shanghai Pudongin Kuopioon tuoma Empireast tarjosi kuopiolaisille mahdollisuuden nähdä maailmanluokan kiinalaista esiintymistä ja se kruunasi muutenkin korkeatasoisen Kuopio tanssii ja soi –festivaalin 2018. Yhteistyö jatkuu hedelmällisenä kaupunkien välillä ja ensi vuonna on taas Kuopion vuoro viedä alueen kulttuuria ja taidetta Kiinaan.