Kulttuuriuutiset Kulttuuriuutiset

Takaisin

Kirjakantti-kirjallisuustapahtumaa vietetään 20.-21.11.2020 - avajaisissa julkistetaan 2020 Savonia-kirjallisuuspalkinto-ehdokkaat

Kirjakantin pääohjelma esitetään virtuaalisena

Tänä vuonna Kirjakantti-kirjallisuustapahtuma järjestetään pääosin virtuaalisena tapahtumana 20.-21.11.2020. Poikkeuksen tekee Poetry Slam, joka järjestetään ravintola Maljassa lauantai-iltana.

Tapahtuman teemana on Rajoilla. Se käsittelee kirjoittamisen, kielien ja kulttuurien rajoja sekä rajojen ylittämistä niin kirjallisesti kuin kansainvälisestikin. 

Perjantain avajaiset ja lauantain päiväohjelma siirtyvät kokonaan striimatuksi koronatilanteen vuoksi. 

Kirjakantin avajaisissa perjantaina julkistetaan Kuopion kaupungin vuoden 2020 Savonia-kirjallisuuspalkinto ehdokkaat. Tilaisuudessa kuullaan myös tämän vuoden Martti Merenmaa -stipendin saajan tervehdys sekä viime vuoden Savonia-voittaja JP Koskisen puhe. 

JP Koskista päästään kuulemaan myös lauantain pääohjelmassa. Hänen haastattelussaan pohditaan mitä on Pinnalla ja pinnan alla. Kjell Westön kanssa käydään läpi Risteymiä ja rajatapauksia. Suomen Tietokirjailijoiden vieraana on Riitta Kylänpää, joka on kirjoittanut Claes Anderssonin elämäkerran. Hän pohtii mikä on Anderssonin perintö jälkipolville.

Vestäjät ry:n paneelikeskustelussa pohjoissavolaiset kirjailijat käyvät tiukkaan sananvaihtoon otsikolla Missä menee raja? Vieraina Lauri Hei, Solja Krapu-Kallio, Minna Mikkanen ja Jouni Tossavainen.

Kirjakantissa saadaan tietoa myös kirjan omakustantamisesta. Books On Demand kertoo omakustantamisen mahdollisuuksista ja trendeistä ja siitä, miten jokainen voi toteuttaa unelmansa oman kirjan julkaisusta. Kulttuuri muuttaa tarinaa otsikon alla Linda Huhtinen ja Anne Leinonen pohdiskelevat toisinajattelua, tulevaisuususkoa ja sanataidetta.

Lauantain päätteeksi poistutaan virtuaalitapahtumasta ja lähdetään runoilemaan Poetry Slamin merkeissä Maljan Viinibaariin Kuopiossa.  Runopuulaakissa pelataan kansainvälisillä Poetry Slam -säännöillä. Illan lopuksi esiintyy hallitseva lavarunouden Suomen mestari Solja Krapu-Kallio.
 

Koko ohjelma, aikataulut ja linkit striimiin www.kirjakantti.fi ja www.facebook.com/Kirjakantti. Ohjelmamuutokset mahdollisia. 

Kirjakantti-kirjallisuustapahtuman vastuullinen järjestäjä on Pohjois-Savon Kirjallinen Yhdistys Vestäjät ry.