Uutiset Uutiset

Takaisin

Kirjastoautot saapuivat taas aurinkoiselle mualiman navalle

Kirjastoautot Aulis ja Elina parkkeerasivat torille kuopiolaisten iloksi. Autojen välistä paikkansa oli löytänyt myös Kuopion kaupunginkirjaston oma kirjastofillari, joka kiertää tapahtumissa ja aurinkoisella säällä julkisilla paikoilla kesän ajan.


Kirjastoautot näkyivät torilla hyvin.

Jokakesäinen kirjastoautojen kokoontuminen ilahdutti taas torilla. Autot ajelevat Kuopiossa erityisesti koulujen ja päiväkotien luona joiden alueelta ei löydy omaa lähikirjastoa. Autoista löytyy lehtiä, kirjoja ja äänikirjoja sekä kaikki muut normaalit kirjastopalvelut.


Kirjastoautojen palvelut ovat tarpeellisia erityisesti syrjäseuduilla ja alueilla joilta ei löydy omaa lähikirjastoa.

Paikalla ollut kirjastofillari herätti myös paljon kiinnostusta. Kirjastofillarin ja -auton kuljettaja Tero Vainikainen kertoi fillarin toimivan enemmän mainostarkoituksissa kuin tosiasiallisena kirjastona, mutta tarjoavan silti lähes kaikki normaalit kirjastopalvelut.

-Kyllä tästä saa myös uuden kirjastokortin ja voi palauttaa ihan muutamia kirjoja, hurjasti tähän ei kyllä mahdu uusia kyytiin, Vainikainen esitteli kirjastofillaria.

Toinen kirjastofillarin kanssa tekemisissä ollut työntekijä, Jaana Jauhiainen, kertoi fillarin kuljettavan suurimmaksi osaksi lastenkirjoja ja olevan sähköavusteinen.

-Löytyy fillarista aikuistenkin kirjoja, usein joitain uutuuksia, Jauhiainen selitti.


Työntekijä Jaana Jauhiainen esitteli kirjastofillarin tarjontaa.

Kirjastofillariin voi törmätä kesän aikana esimerkiksi uimarannoilla ja leikkipaikoilla. Fillari onkin Suomen ensimmäisiä kirjastofillareita, joka kiertelee muuallakin kuin vain tapahtumissa. Pyörä on toiminnassa jo kolmatta kesää ja se on päässyt vierailemaan Saaristokaupungissa asti.


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain