Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

Koronatestaus laajenee Pohjois-Savossa 17.8.2020

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri aloittaa koronatestauksen 17. 8. 2020 Kuopion yliopistollisen sairaalan päivystyksen edessä sijaitsevassa testauspisteessä. Koronatestiin tulee varata aika puhelimitse. Henkilön, jolla on oireita, tulee edelleen hakeutua koronatestiin ensisijaisesti soittamalla omalle terveysasemalle tai työterveyshuoltoon, ja noudattaa karanteeniohjeita.

KYSin koronatestipiste on avoinna arkisin kello 13–20 ja viikonloppuisin kello 10–18. Uusi testauspaikka palvelee kaikkia Pohjois-Savon alueella olevia. Ennen Kysin testauspisteeseen menoa tulee varata aika numerosta 044 711 3013.

Puhelimessa annetaan ohjeellinen testausaika ja toimintaohjeet testiin saapumiseen. KYSin päivystyksen ylilääkäri Tero Martikainen painottaa, että ilman ajanvarausta testauspisteelle ei saa tulla.

Koronatestipisteenä toimii KYSin päivystyksen C-oven sisäänkäynnin edessä oleva sininen kontti, jossa on opasteet.

Ajanvaraus virka-aikana omasta terveysasemasta tai työterveyshuollosta


Henkilön, jolla on oireita, tulee hakeutua koronatestiin ensisijaisesti omalle terveysasemalle tai työterveyshuoltoon, ja noudattaa karanteeniohjeita. Terveyspalveluihin otetaan aina ensin yhteyttä puhelimitse, jolloin hoitaja antaa toimintaohjeet. Ohjeet ajanvaraukseen löytyvät kunnan verkkosivuilta.

Kuopiossa tulee oireisena ja koronavirustartunnan epäilyssä soittaa omaan terveysaseman ajanvaraukseen tai työterveyshuoltoon. Kuopion terveysasemien tiedot löytyvät kaupungin verkkosivuilta www.kuopio.fi > Kiireellinen hoito ja päivystys > Ajanvaraushaku. Kuopion kaupungin koronatestipiste sijaitsee pääterveysaseman pihalla olevassa matkailuautossa. Myöskään sinne ei tule mennä ilman varattua aikaa, jonka saa oman terveysaseman hoitajalta.

Virka-ajan ulkopuolella tulee koronavirusepäilyssä soittaa KYSin päivystyksen neuvontanumeroon 116117.

Koronavirustaudin oirearvio Omaolo.fi-palvelussa


Jos epäilee saaneensa koronavirusinfektion, on syytä aivan ensimmäisenä tehdä oirearvio omaolo.fi -palvelussa. Palvelu antaa ohjeet testiin tai hoitoon hakeutumisesta.

Uuden koronaviruksen tyypillisiä oireita ovat kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi tai ripuli.

Uuden koronaviruksen tyypilliset oireet. (Kuva: THL)