Uutiset Uutiset

Takaisin

Koronatilanne on vakaa ja vakava – mutta syytä paniikkiin ei ole

Kuopion kaupunginjohtajan johtoryhmä kokoontui 25.9.2020 tarkastelemaan Covid19-tilanteeseen varautumista Kuopion kaupungissa. Koronatilanne on vakava ja vakaa. Kuopion kaupunki on varautunut reagoimaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin ja tartuntatautilain edellyttämiin toimenpiteisiin.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen THL:n antama maskisuositus laajeni torstaina. Suositus on alueellinen ja koskee epidemian kiihtymis- ja leviäimisvaiheessa olevia sairaanhoitopiirejä. Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriä suositus ei vielä koske. Alueelliseen kasvomaskisuositukseen kuitenkin varaudutaan.

Yhteistyö kasvomaskien toimittamisen ja saatavuuden kanssa on toiminut Servican kanssa ripeästi ja tehtyihin tilauksiin on reagoitu välittömästi. Maskien saatavuus on nyt hyvä, niin haavoittuvimmassa asemassa oleville kuntalaisille, toisen asteen opiskelijoille kuin terveydenhuollon henkilöstölle.

Kaupungilla on henkilöstön resurssointisuunnitelma koronatilanteen kiihtymis- ja leviämisvaiheeseen. Suunnitelma on rakennettu toteutettavaksi asteittain koronatilanteen alueellinen kiihtyminen huomioiden. Henkilöstövarautumisessa tehdään esimerkiksi monialaista verkostoyhteistyötä alueen oppilaitosten kanssa. Esimerkiksi opintojen loppusuoralla olevat opiskelijat kiinnitettäisiin työelämään huolehtien samalla valmistumisen turvaamisesta.