Uutiset Uutiset

Takaisin

Koronavirustilanne Kuopiossa – uusia rajoituksia yleisötilaisuuksiin

Vaikka Kuopiossa olemme edelleen koronavirusepidemian perusvaiheessa, yritämme nyt kaikin tavoin estää tartuntatilanteen kiihtymisen ja leviämisen. On entistäkin tärkeämpää, että ohjeistuksia ja erityistä varovaisuutta noudatetaan.  Esimerkiksi kasvomaskia kannattaa käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.

Julkisiin tiloihin ei saa mennä oireisena. Julkisissa ja myös yksityisissä tiloissa tulee huolehtia siitä, että on tosiasiallinen mahdollisuus välttää lähikontakteja. Erityisesti sisätiloissa järjestettävissä liikunta- ja kulttuuritilaisuuksissa on huolehdittava välimatkoista ja käytettävä tarvittaessa kasvomaskia esimerkiksi ruuhkaisissa pukuhuoneissa.

Uusia rajoituksia yleisötilaisuuksiin


Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää 2.12.2020 alkaen yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Näillä tilaisuuksilla tarkoitetaan esimerkiksi konsertteja, teatterinäytöksiä, festivaaleja, markkinoita, yleisurheilutapahtumia ja muita urheiluotteluita sekä -turnauksia. Määräys on voimassa 2.12.2020–1.1.2021.

Tämän rajoituksen lisäksi suositellaan, ettei myöskään yli 50 henkilön yksityisitilaisuuksia (perhejuhlat, joulun vietto) järjestettäisi. Pienissä tiloissa suositellaan välttämään myös yli 10 hengen kokoontumisia.

Muut suositukset


Alueellinen ”koronanyrkki” tähdentää edelleen kansallista suositusta siitä, että ikääntyneiden ja riskiryhmiin kuuluvien tulisi välttää altistumista koronavirukselle, koska heillä on suurempi riskiä saada vakava tauti.

Harrastustoiminta tulisi järjestää siten, että osallistujat voivat välttää lähikontaktin. Lisäksi tulisi huomioida, että tietyissä harrasteissa on erityisen korkea pisaratartunnan riski (esim. kuorolaulu) ja järjestää tila, ryhmän koko ja etäisyydet siten, että riski minimoidaan.

Nyrkki suosittaa myös välttämään vapaa-ajan matkustamista leviämis- tai kiihtymisvaiheessa oleville alueille ja harkitsemaan vierailuja näiltä alueilta. Valtakunnallisesti suositellaan etätyön tekemistä mahdollisimman laajasti.
 

Vaikutukset kaupungin palveluihin

Alueellisilla linjauksilla on erityyppisiä vaikutusta Kuopion kaupungin palveluihin. Lue tältä säännöllisesti päivitettävältä verkkosivulta vaikutuksista mm. oppilaitoksiin, harrastustoimintaan, liikuntapaikoille, kulttuurilaitoksiin ja kirjastoihin: Tietoa koronaviruksesta > Voimassa olevat linjaukset