Uutiset Uutiset

Takaisin

Koronavirustestausta lisätään

Julkaistu 17.4.2020, päivitetty 24.4.2020

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on laatinut yhdessä sairaanhoitopiirien kanssa 15.4. päivitetyn ohjeen koronavirustestaamisesta. Koronavirustestiin tulisi ohjata kaikki perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon potilaat, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita tai lääkärin arvion perusteella on syytä epäillä koronavirustartuntaa.

Testaukseen ohjataan myös esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö ja kriittisillä aloilla työskentelevät, jos heillä epäillään tartuntaa. Kohdentamatonta oireettoman väestön testausta ei kuitenkaan ole tarkoituksenmukaista tehdä. 

Uuden ohjeistuksen mukaan, jos saa hengitystieoireita, ja vaikka muutoin pärjäisi kotona, on suositeltavaa käydä koronatestissä. Mikäli et ole terveydenhuollon ammattilainen, voit voinnin salliessa odotella kotona karanteenimaisissa oloissa ja hakeutua testiin parin vuorokauden kuluttua oireiden alkamisesta. 

Terveyspalveluihin tulee aina ensin ottaa yhteyttä puhelimitse. Älä hakeudu hoitoon ennen soittamista, ettet tartuta tai altista muita mahdolliselle tartunnalle.

Virka-aikana ota yhteyttä omalle terveysasemallesi soittamalla ajanvaraukseen: Kiireellinen hoito ja päivystys > Ajanvaraushaku. Virka-ajan ulkopuolella soita päivystyksen neuvontanumeroon 116 117.

Testaamisen lisäämisen tavoitteena on sosiaali- ja terveysministeriön testausta koskevan strategian mukaisesti

  • torjua epidemian leviämistä, suojata riskiryhmiä sekä turvata kriittisen henkilöstön riittävyys ja terveydenhuollon kantokyky
  • jäljittää tehokkaasti tartuntaketjuja
  • luoda epidemian kulusta mahdollisimman tarkka kuva, jonka avulla arvioidaan rajoitustoimien välttämättömyyttä, oikeasuhtaisuutta ja kestoa.

 

Kaupungin viestintää koronavirus-tilanteesta voi seurata verkkosivultamme www.kuopio.fi/tietoa-koronaviruksesta.

 


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain