Uutiset Uutiset

Takaisin

Koronavirustilanne Kuopiossa vakaa – noudatathan edelleen hygienia- ja turvaväliohjeita

Koronavirustilanne on Kuopiossa tällä hetkellä rauhallinen. Jotta viruksen leviäminen ei kiihdy, on turvaväleistä ja käsihygieniasta edelleen huolehdittava.

Muistathan siis, että edelleen on tärkeää noudattaa näitä jo tutuksi tulleita ohjeita:

  • Noudata hyvää käsihygieniaa. Pese kädet erityisesti ennen ruokailua sekä silloin, kun tulet ulkoa, wc:stä tai olet yskinyt, aivastanut tai niistänyt. Hyvä käsihygienia on ratkaisevassa roolissa tartuntojen ehkäisemisessä.
  • Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita tämän jälkeen käytetty nenäliina välittömästi roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi
  • Huolehdi turvavälistä. 1–2 metrin välimatkan pitäminen ehkäisee koronaviruksen leviämistä.
  • Jos sinulla on flunssan oireita, pysyttelethän kotona. Ethän osallistu esimerkiksi yleisötilaisuuksiin sairaana.

Miten toimit, jos epäilet saaneesi tartunnan?


Jos sinulla on oireita ja epäilet koronavirustartuntaa, ota yhteyttä omalle terveysasemallesi soittamalla ajanvaraukseen: Kiireellinen hoito ja päivystys > Ajanvaraushaku.

Virka-ajan ulkopuolella (ma–to klo 16–22, pe klo 15–22 sekä viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 8–22) soita päivystyksen neuvontanumeroon  116 117.

Ota terveyspalveluihin aina ensin yhteyttä puhelimitse. Saat ohjeet hoitoon hakeutumiseen. Älä hakeudu hoitoon ennen soittamista, ettet tartuta tai altista muita mahdolliselle tartunnalle.

Omaolo-palvelussa on kysely, jonka voit tehdä, jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan. Kysely antaa ohjeet, kuinka kannattaa toimia. Omaolon oirearvio on tarkoitettu koronavirustartunnan todennäköisyyden arviointiin sekä antamaan neuvoja hoidon tarpeen arvioinnista ja infektion leviämisen estämisestä.

Kuopion kaupunki seuraa tilannetta tiiviisti
 

Kuopion kaupunki seuraa THL:n ja hallituksen tiedottamista sekä ohjeita tilanteeseen liittyen.
 

 
Aurinkoista elokuista viikonloppua – nautitaan kauniista loppukesän päivistä vaikkapa ulkoilun merkeissä!


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain