Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

Kotihoidon piirissä olevien asiakkaiden hoidon turvaaminen koronatilanteessa

Julkaistu 19.3.2020

Kuopion kotihoidon piirissä olevien asiakkaiden hoidon turvaamiseksi olemme tehneet suunnitelman, jolla pyritään vähentämään kotihoidon asiakkaiden sairastumisriskiä koronainfektioon ja turvaamaan kotihoidon perustoiminta muuttuvassa koronavirustilanteessa.

Henkilökuntamme noudattaa kotihoidon asiakkaidensa hoidossa THL:n ohjeistamaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.

Koronatartunnan testauksessa noudatamme valtakunnallisia linjauksia. Mikäli kotihoidon asiakkaalla todetaan koronainfektio, häntä hoitaa ensisijaisesti kotona erillinen hengitystieinfektiopotilaita hoitava tiimi. Näin vähennämme koronatartunnan riskiä muihin kotihoidon asiakkaisiin.  

Kotihoidon palvelut jatkuvat palvelu- ja hoitosuunnitelman mukaisesti. Tiedotamme perheitä, jos joudumme muuttamaan kotihoidon palvelutasoa koronavirustilanteessa välttämättömien palvelujen turvaamiseksi.

Läheiset arjessa mukana - vierailut vain terveinä

Meille on tärkeää, että asiakkaan hoitoon kiinteästi osallistuvat perheenjäsenet tai muut läheiset ovat edelleen mukana asiakkaamme arjessa. Pyydämme, että muutoin asiakkaan kotona vierailut pidetään mahdollisimman vähäisinä. Noudattakaa vierailujen yhteydessä hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Ettehän myöskään vieraile iäkkään omaisenne luona sairaana.  

Tällä hetkellä ei-välttämättömät vierailut tulee jättää tauolle. Tällaisia vierailuja ovat muun muassa sosiaalista kanssakäymistä tukevat käynnit ja erilaiset virike- ja ulkoilutoiminnot. Presidentti Sauli Niinistön sanoin ”Otetaan henkistä läheisyyttä ja ollaan yhteydessä läheisiimme esimerkiksi puhelimella”.

Kun fyysistä etäisyyttä koronan vuoksi otetaan poikkeuksellisella tavalla, voi yksinäisyyden tunne lisääntyä. Suosittelemmekin nyt normaalia aktiivisempaa yhteydenpitoa läheisiin puhelimitse tai esimerkiksi Skype-yhteydellä.

Tarvittaessa voitte olla yhteydessä alueenne kotihoidon sairaanhoitajaan.

 

Kaupungin viestintää koronavirus-tilanteesta voi seurata verkkosivultamme www.kuopio.fi/tietoa-koronaviruksesta.