Uutiset Uutiset

Takaisin

Kuka ansaitsisi turvallisuustekopalkinnon? Tee ehdotus - voit voittaa lahjakortin

Oletko kohdannut arjessasi kesähelteellä, kevättalven liukkailla tai syksyn pimeinä iltoina tilanteita, jossa mielestäsi turvallisuuteen oli panostettu? Tuo esille arjen turvallisuutta edistävä asia, teko tai toiminta ja ehdota turvallisuusteko-palkinnon saajaa. Nimensä jättäneiden palkinnon ehdottajien kesken arvotaan kolme lahjakorttia Kuopion kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluihin.

Kuopion kaupunki hakee ehdotuksia vuoden 2019 Turvallisuusteko-palkinnon saajaksi. Turvallisuuden edistämiseen liittyvien hyvien ja hyvin toimivien asioiden ei tarvitse olla isoja. Kyseessä voi olla esimerkiksi teko, jolla on ehkäisty ansiokkaasti tapaturmia, onnettomuuksia tai muita vaaratilanteita. Turvallisuutta kehittävää toimintaa ovat myös muun muassa ilkivallan ja rikollisuuden torjunta, syrjäytymisen ja väkivallan ehkäisy, päihdeongelmien ehkäisy tai turvallisuutta vaarantavan ympäristöhaitan korjaus.

Jos et tiedä kuka tai ketkä turvallisuuteen liittyvää asiaasi ovat edistäneet, voit kuitenkin ilmoittaa myös pelkän asian tai paikan sekä jotain taustatietoa. Kaupungin monialainen turvallisuustyöryhmä voi selvittää turvallisuuttasi edistäneen toimijan.

Turvallisuusteko-palkinto voidaan myöntää henkilölle tai yhteisölle, joka on oma-aloitteisella teollaan parantanut turvallisuutta tai tehnyt turvallisuuden paranemiseen johtavan aloitteen. Palkinnon saaja voi olla yksityishenkilö, työyhteisö, yhdistys, järjestö tai viranomainen.

Esityksiä vuoden 2019 palkinnon saajaksi voivat tehdä kaikki Kuopion yksityishenkilöt, yhdistykset, järjestöt ja työyhteisöt. Palkinnon saajia voi esittää 4.10.2019 saakka. Esitykset on toimitettava osoitteeseen Kuopion kaupunginkanslia, Tulliportinkatu 31, 70100 Kuopio, ja kuoreen merkintä ”Turvallisuus”, tai sähköpostilla kirjaamo(at)kuopio.fi.

Päätöksen Turvallisuusteko-palkinnon saajasta tekee tuomaristo, jonka muodostaa Kuopion kaupungin monialainen turvallisuustyöryhmä. Tuomariston sihteerinä toimii turvallisuustyöryhmän sihteeri Säde Rytkönen. Päätös turvallisuustekopalkinnon saajasta julkaistaan 15.11.2019 kaupungin vuosipäivän palkinnonjakotilaisuudessa ja palkinnon saaja kutsutaan kaupungin vuosijuhlaan.

Arvonnassa lahjakortin voittaneille palkinnon ehdottajille ilmoitetaan voitosta 15.11.2019 jälkeen.

Kuopion kaupungin Turvallisuusteko-palkinnon saivat viime vuonna Alko Oy Kuopion seudun myyjät. Kunniamaininnat saivat Kuopion Setlementti Puijolan Tyttöjen Talo ja Kuopion bussiturman siviiliauttajat.

Lisää tietoa ja Turvallisuusteko-palkinnon säännöt: www.kuopio.fi/turvallisuusteko-palkinto

Tiedustelut: hyvinvointikoordinaattori Säde Rytkönen, 044 718 2462, sade.rytkonen(at)kuopio.fi, ja turvallisuuspäällikkö (ma.) Petri Huttunen, 044 718 5630, petri.juho.huttunen(at)kuopio.fi.

 


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain