Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Kultajuhlat Kuopion torilla 7.5.2022 olympialaisissa menestyneille pohjoissavolaisille urheilijoille

Pekingin olympialaisista mitaleita Kuopioon tuoneille urheilijoille järjestetään kultajuhlat Kuopion torilla lauantaina 7.5.2022. Paikalla ovat Pekingissä palkintokorokkeelle nousseet Iivo Niskanen, Teemu Hartikainen, Iiro Pakarinen ja Tanja Niskanen. Juhlatunnelmaa on nostattamassa myös poptähti Kasmir. Kultajuhla on yleisölle maksuton koko perheen tapahtuma. Ohjelma torilla alkaa klo 17.00. Mahdollistajina tapahtumassa ovat kymmenet yritykset ja yhteisöt. 

Kuopiolainen hiihtosankari Iivo Niskanen tarjoili suomalaisiin kotikatsomoihin herkkua nappaamalla Pekingistä kokonaisen mitalivärisuoran. Niskanen otti pronssia yhdistelmäkilpailusta, hopeaa parisprintistä yhdessä Joni Mäen kanssa ja kultaa 15 kilometrin perinteisellä. Suomen jääkiekkomaajoukkuetta tähdittivät Teemu Hartikainen ja Iiro Pakarinen, kun Leijonat voittivat historiansa ensimmäisen olympiakullan. Naisleijonien paidassa puolestaan pronssia kotiin oli tuomassa Tanja Niskanen. Nyt näille upeille urheilijoille järjestetään oma kultajuhla Kuopion torilla. 

Kultajuhlia tahdittamaan ja yleisöä viihdyttämään saadaan urheilusankareiden rinnalle Vadelmavene-hitistään tunnettu energinen poptähti Kasmir. Tapahtuman juontamisesta vastaa kuopiolainen Komediafestivaalin järjestäjänä tunnettu Juha Jylhäsalmi.  

”Mahtavaa, että päästään järjestämään torijuhla olympiasankareille. Henkilökohtaisesti koen kovaa intoa järjestelyihin, sillä lupasin ystävälleni Teemu Hartikaiselle yli 10 vuotta sitten järjestäväni jonain päivänä hänelle torijuhlat Kuopiossa!” intoilee tapahtumapäällikkö Allu Koskinen. 
 

Kultajuhlat Kuopion torilla
Lauantai 7.5.2022 klo 17.00-18.30