Uutiset Uutiset

Takaisin

Kuntolaakso - Itä-Suomen paras rakennusalan yhteistyöhanke

Palkinto Itä-Suomen parhaalle rakennusalan yhteistyöhankkeelle, Kuntolaaksolle, luovutettiin Kuopiossa 10.4.2019 klo. 9.00 (Iso-Valkeinen, auditorio). Palkinnon myönsivät Yhteistyöllä onnistunut rakennushanke, Itä-Suomi -projekti ja Rakennusteollisuus RT ry.


Kuntolaakso palkittiin keskiviikkona 10.4. järjestetyssä seminaarissa Itä-Suomen vuoden parhaana rakennusalan yhteistyöhankkeena. ”Yhteistyö tilaajan kanssa on noussut tässä hankkeessa uudelle tasolle. Haluankin kiittää aivan kaikkia mukana olevia. Tehdään tästä yhdessä kuopiolaisille hieno hanke!”, iloitsee rakennuttajapäällikkö Veli-Matti Paananen Kuopion Tilakeskuksesta.

”Kuopion Kuntolaakso valittiin ansaitusti vuoden 2019 itäsuomalaiseksi yhteistyöhankkeeksi! Hankkeenne sai johtoryhmässä laajaa kannatusta, vaikka tiukkaa keskustelua muiden ehdokkaiden ympärilläkin käytiin. KYS Uusi Sydän ja Kuopion Portti palkitaan kunniamaininnoilla. Yhteen hiileen puhaltamisen meininki tuli kaikkein selvimmin esille Teidän hankkeenne kohdalla”, toteaa Talonrakennusteollisuus ry:n Itä-Suomen aluepäällikkö Kimmo Anttonen.

Kuntolaakso on Kuopion Niiralassa sijaitsevien uima- ja jäähalli sekä pysäköintipalveluiden vuosina 2018-2020 toteutettava laaja kehittämishanke. Hankkeen sopimuskumppaneina ovat Kuopion kaupungin lisäksi YIT Suomi Oy, Caverion Suomi Oy ja SEB Leasing Oy. Kuntolaakson yhteistyöverkosto kattaa myös laajasti rakennusten käyttäjät kaupungin hyvinvointipalvelujen ja Kalpan kautta.

”Tämä on kumppanuushanke ja sen etu menee yksittäisen osapuolen edun edelle. Tämä auttaa näkemään kokonaisuuden ja voidaan aidosti, yhdessä keskittyä haasteisiin ja niiden ratkaisemiseen”, painottaa rakennuttajapäällikkö Veli-Matti Paananen Kuopion Tilakeskuksesta. Investointien kokonaishinta on noin 48 miljoonaa euroa.          


”Urheilevalle ja liikkuvalle Kuopiolle rakennetaan uutta sydäntä, joka tulee varmasti kesäkuun 2020 lopusta lähtien meille monille tutuksi. Kuntalaakso-hanke on ansioitunut loistavasti tulevien loppukäyttäjien kuuntelemisessa”, perustelee Talonrakennusteollisuus ry:n Itä-Suomen aluepäällikkö Kimmo Anttonen valitsemista vuoden parhaaksi rakennusalan yhteistyöhankkeeksi.                                 

” Yhteistyö onnistuttiin luomaan jo ennen rakentamisen aloitusta. Hankkeen organisaatiossa jokaisella on selkeät vastuualueet, niin suunnittelussa kuin toteutuksessakin. Asioita tehdään yhdessä ja esiinnytään yhdessä. Tietoa jaetaan eri osapuolten kesken huolista, murheista ja onnistumisista. Työmaan rento ilmapiiri, hyvä yhteishenki ja yhdessä tekemisen tahto mahdollistavat avoimen vuorovaikutuksen, sanoo projektipäällikkö Jesse Parviainen YIT Suomi Oy:ltä.

”Kuntolaakson elinkaarihankkeen tiimissä on erittäin turvallinen ja avoin ilmapiiri, minkä ansiosta ideoiden jakaminen on helppoa ja kehittäminen on lähellä käyttäjiä. Näkemys, sitoutuneet ihmiset, tapa tehdä ja kokemukset useista yhteisistä hankkeista ovat luoneet mainion pohjan hedelmälliselle yhteistyölle. Kuopion kaupungin Tilakeskuksen innostus ja rohkeus tarttua uusiin ideoihin vauhdittaa asioiden toteuttamista”, Caverionin liiketoimintapäällikkö Jani Orava kuvailee hankkeen yhteistyötä.

Kuntolaakso kuvin ja sanoin

Seuraa hankkeen etenemistä osoitteessa: https://www.yit.fi/kuntolaakso Sivustolla on tietoa alueen pysäköinnistä, muuttuvista kulkureiteistä  sekä kuvia ja videoita hankkeesta sekä rakentamisen eri vaiheita kuvaava aikajanana. Samasta osoitteesta voit myös tilata blogipostaukset suoraan sähköpostiisi ja antaa palautetta hankkeesta.

Lisätietoja antavat

 • Kimmo Anttonen, Itä-Suomen aluepäällikkö, Talonrakennusteollisuus ry
  p. 050 449 3479 tai kimmo.anttonen(at)rakennusteollisuus.fi
   
 • Veli-Matti Paananen, rakennuttajapäällikkö, Kuopion Tilakeskus,
  p. 044 718 5621 tai veli-matti.paananen(at)kuopio.fi
   
 • Jesse Parviainen, projektipäällikkö, YIT Suomi Oy
  p. 050 390 5850 tai jesse.parviainen(at)yit.fi
   
 • Jani Orava, liiketoimintapäällikkö, Caverion Suomi Oy
  p. 040 746 1608 tai jani.orava(at)caverion.com

                                          


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain