Uutiset Uutiset

Takaisin

Kuopio.fi-verkkosivusto on uudistunut

Kuopion kaupungin verkkosivuille (www.kuopio.fi) on tehty teknisiä ja sisällöllisiä muutoksia sivuston saavutettavuuden ja selkeyden parantamiseksi. Uudistusten myötä Kuopion kaupungin verkkosivusto vastaa paremmin WCAG 2.1. -ohjeistuksen saavutettavuuskriteerien A- ja AA-tason vaatimuksia.


Muutosten tuotantoon siirtämisen yhteydessä on ilmennyt joitakin ongelmia, joita selvitetään parhaillaan. Esimerkiksi navigaation toimivuudessa esiintyi eilen valitettavasti ongelmia. Mikäli navigaation avautumisessa on edelleen ongelmia, kannattaa kokeilla sivuhistorian tyhjentämistä.

Myös sivuston ulkoasua uudistettu


Saavutettavuusmuutosten yhteydessä myös sivuston ulkoasua ja rakennetta on uudistettu. Näkyvimpiä muutoksia ovat mm. navigaation siirtyminen sivuston vasempaan laitaan, jossa se on koko ajan näkyvillä kaikilla sivuilla, sekä kuvallisten uutisten, ajankohtaisten uutisten ja tapahtumauutisten uudenlainen sijoittelu etusivulla. Lisäksi pääsivut (esim. Asuminen ja ympäristö, Päivähoito ja opetus, Sosiaali- ja terveyspalvelut) on avattu siten, että niillekin pääsee nyt linkkiä painamalla.

Muutosten tavoitteena on, että kuopio.fi-sivusto saavuttaa WCAG 2.1. -ohjeistuksen saavutettavuuskriteerien A- ja AA-tason määräaikaan 23.9.2020 mennessä.

Kaupungin verkkosivujen kehittämistyö jatkuu


Kaupungin verkkosivuja kehitetään edelleen. Verkkopalveluiden saavutettavuustyö on jatkuvaa parantamista kansalaisten yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Verkkosivujamme kehitetään myös asukkaiden palautteiden ja kehitysehdotusten perusteella. Jos siis huomaat sivustolla toimimattomia linkkejä/virheitä tai haluat antaa palautetta sivustomme saavutettavuuteen liittyen, voit olla yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen verkkotoimitus(at)kuopio.fi.

Kuopio.fi -sivusto on rakennettu avoimen lähdekoodin Liferay-alustalle. Järjestelmän toimittaja on Visma Consulting Oy ja sivuston teknisestä toteutuksesta vastaa Istekki Oy.


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain