Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

Kuopio-halli muuttuu koronarokotuspisteeksi

Kuopio-halli on tämän viikon aikana muutettu koronarokotuspisteeksi. Halli on toistaiseksi kokonaan suljettu muulta toiminnalta. Kuopiolaisten rokotukset alkavat hallissa maanantaina 10.5. klo 10.00. 

On tärkeää muistaa, että jatkossakin koronarokotuksiin kukin varaa oman rokotusajan. Kuopio-hallin ajanvaraus tulee toimimaan samoilla periaatteilla kuin koronarokotteiden ajanvaraus tähän asti on Kuopiossa toiminut. Rokotusjärjestyksessä noudatetaan edelleen THL:n linjauksia. 

Sisäänkäynti rokotuspisteille on Hatsalan koulun puoleisista päätyovista. Samassa päädyssä hiekkakentällä sijaitsevat myös rokotusparkin ilmaiset pysäköintipaikat. Kuopio-hallin normaali pääsisäänkäynti toimii tällä kertaa uloskäyntinä, ja siitä ei pääse sisään. 

Yhtenäiset opasteet tulevat ohjaamaan rokotukseen saapuvia Kuopio-halliin Karjalankadun risteyksestä lähtien. Opasteet ovat jo nyt nähtävissä katukuvassa. Selkeä ja yhtäläinen opastus jatkuu myös Kuopio-hallin sisällä. Kuopio-hallin koronarokotuspisteen opasteet tunnistat ruiskun ja sydämen kuvasta. 

Jo tässä vaiheessa Kuopion kaupunki haluaa muistuttaa seuraavista seikoista liittyen Kuopio-hallin rokotuksiin: 

  • Kuopio-hallin rokotuksiin varataan edelleen oma rokotusaika.
  • Kuopio-hallin Karjalankadun puoleisen päädyn kevyen liikenteen väylä on suljettuna. Keskustasta päin tuleva kevyt liikenne ohjataan tienvarsiopastein Hatsalan päädyn sisäänkäynnille. 
  • Teknillisen oppilaitoksen purkutyömaa voi aiheuttaa satunnaisia liikenne-esteitä Opistotiellä. Ajankohtaista Puijonkuppeen työmaan vaikutuksista liikenteeseen hallin ympäristössä: https://www.kuopio.fi/-/puijonkuppeen-rakentamisesta-aiheutuu-muutoksia-kevyelle-liikenteelle
  • Paikalle kannattaa saapua vain hieman ennen omaa rokotusaikaa ruuhkien välttämiseksi. 
  • Ajanvarauksen yhteydessä ilmoitettu oman rokotuspaikan numero kannattaa painaa mieleen tai pitää se muuten helposti saatavilla kännykästä tai vaikkapa paperilapulta – tämä helpottaa liikkumista ja opastusta hallilla. 
  • Hallissa tulee käyttää kasvomaskia – maskeille tulee omia jätepisteitä hallista poistumisen yhteyteen. 
  • Käsihygieniasta tulee huolehtia. 
  • Hallin WC-tilat sijaitsevat pääaulassa. 
  • Paikalla on ensiapupiste ja opastavaa henkilökuntaa. 
  • Muistetaan antaa rokotusrauha muille rokotettaville sekä terveydenhuollon ammattilaisille. 

 

Varsinaisesti kuopiolaisten rokotukset alkavat Kuopio-hallissa maanantaina 10.5., mutta jo tällä viikolla hallin rokotustiloja testataan pienille rokotusryhmille. Hallissa rokotetaan esimerkiksi terveydenhuollon kesätyöntekijöitä, jotka menevät kesäksi muille paikkakunnille sellaisiin työtehtäviin, joihin THL:n rokotusjärjestyksen mukaan tulee saada koronarokotus. 

Lisätiedot Kuopion koronarokotuksista ja ajanvaruksesta löytyvät tuttuun tapaan: www.kuopio.fi/koronarokotukset 

 

Kuopio-hallin koronarokotusten pohjakartta. Sisäänkäynti halliin on Hatsalan koulun puoleisesta päädystä, jossa sijaitsee myös maksuton rokotusparkki. Uloskäynti on päinvastoin kuin normaalisti. Pääovista tullaan nyt ulos rokotuksista. Ruiskun ja sydämen muotoinen kuva opastaa kävijöitä paikan päällä niin hallissa kuin sen ulkopuolellakin.

 

Miten meni? 

Pyrimme parantamaan Kuopion kaupungin rokotusten sujuvuutta Kuopio-hallissa. Vastaamalla kyselyyn autat meitä kehittämään palvelua ja järjestelyjä.

Annathan palautetta Kuopio-hallin rokotejärjestelyistä verkkokyselyllä osoitteessa: kuopio.fi/rokotekysely