Asuminen ja ympäristö - uutiset Asuminen ja ympäristö - uutiset

Takaisin

Kuopio jatkaa jalankulkijoiden tekstiviestivaroittamista

Kuopio jatkaa tänäkin vuonna jalankulkijoiden varoittamista liukkaista keleistä tekstiviestein. Varoitusviesti lähetetään, kun talvihoidon päivystäjä havaitsee kelin muuttuneen vaarallisen liukkaaksi. Kaikkien jalkakäytävien hiekoittaminen kestää oman aikansa, mutta varoitus tavoittaa kaupunkilaiset heti.

Palvelun tilanneita on Kuopiossa tällä hetkellä noin 1 800. Varoitus annettiin Kuopiossa edellisenä talvena seitsemän kertaa.

Palvelu on ollut saatavissa myös Lahdessa, Oulussa, Jyväskylässä ja Helsingissä, ja varoitettavien kokonaismäärä tällä hetkellä on lähes 15 000.

Palvelun tilanneista 98% on kokenut hyötyneensä palvelusta, ja lähes kaikki varoitettavat haluavat palvelua jatkettavan. Tavoitteena Kuopiossa on ainakin 50 hoitoa edellyttävän liukastumisen välttäminen vuosittain, jolloin yhteiskunnallinen kokonaissäästö on satoja tuhansia euroja, kertoo kunnossapitopäällikkö Jere Toppinen Kuopion kaupungilta.

Saadun palautteen perusteella varoitettavat haluavat varoituksen mieluummin liian usein kuin liian harvoin. Joka tapauksessa tavoitteena on varoittaa ainakin kaikilla ”pääkallokeleillä”, toteaa Jere.

Liukkaus saattaa kuitenkin olla hyvinkin paikallista, joten varovaisuutta on noudatettava, vaikka varoitusta ei olisikaan tullut. Palvelu ei muuta millään tavalla kunnan tai kiinteistöjen liukkaudentorjuntavastuita eikä jalankulkijan omaa vastuuta.

Varoituspalvelu tarjotaan asukkaille ilmaiseksi.

Varoitettavat voivat valita, tuleeko varoitus yöllä syntyneestä liukkaudesta heti, kello 6, kello 7 vai kello 8. Viikonloppuisin varoitus tulee tuntia myöhemmin.

Lue lisää liukastumisvaroituspalvelusta

Näin ilmoittaudut varoitettavaksi

Palveluun liittyminen ja varoitusviestien vastaanottaminen ovat palvelun käyttäjille maksuttomia.

Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 siitä puhelimesta, johon haluat varoituksen tulevan:
•    kirjoita alkuun sanat: varoitus kuopio
•    kirjoita loppuun joko: heti, 6, 7 tai 8, sen mukaan haluatko varoituksen yöllä syntyneestä liukkaudesta heti kun varoitus on annettu, klo 6, klo 7 vai klo 8.

Jos esimerkiksi haluat yöllä syntyneestä liukkaudesta varoituksen aamulla klo 7, lähetät tekstiviestin: varoitus kuopio 7

Ilmoittautumisesi pysyy voimassa tulevinakin talvikausina. Mikäli haluat poistua palvelusta, lähetä numeroon 16130 tekstiviesti: varoitus sulje

Mikäli haluat muuttaa yöllä syntyneen liukkauden varoituksen vastaanottoaikaa, täytyy sinun ensin lopettaa palvelu ja ilmoittautua sitten uudella kellonajalla.

Palautteet ja lisätiedot:
Sähköposti: varoituspalvelu(at)netti.fi
Verkkosivut: www.liukastumisvaroitus.fi
Tekstiviesti numeroon 16130:
kirjoita alkuun varoitus ja sen jälkeen palautteesi