Uutiset Uutiset

Takaisin

Kuopio juhlii itsenäisyyttä Musiikkikeskuksella - juhlakahvit perutaan koronatilanteen vuoksi ja koronapassi otetaan käyttöön

Kaikille avoin Kuopion kaupungin itsenäisyyspäivän juhla järjestetään maanantaina 6.12.2021 Kuopion Musiikkikeskuksen konserttisalissa klo 13. Juhlan kahvitilaisuus perutaan vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Itä-Suomen AVI:n asettaman kokoontumisrajoituksen johdosta tilaisuudessa otetaan käyttöön koronapassi. 

Kuopion kaupungin koronatyöryhmä on päättänyt perua itsenäisyyspäiväjuhlan kahvituksen, jotta ihmisten väliset kontaktit saadaan pidettyä mahdollisimman vähäisinä. Muutoin juhla pidetään näillä näkymin normaalin suunnitelman mukaisesti, koronaturvallisuus huomioiden. Juhlassa suositellaan vahvasti maskin käyttöä. Tiedotusta juhlan järjestämisestä kannattaa seurata Kuopion kaupungin sivuilta www.kuopio.fi.  

Itä-Suomen AVI on tänään 2.12.2021 asettanut Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueelle kokoontumisrajoituksen ajalle 6.–27.12.2021. Vaihtoehtona rajoitukselle on koronatodistuksen edellyttäminen. Lue lisää: Tiedote - Aluehallintovirasto (avi.fi). Koronapassi päätetään ottaa käyttöön itsenäisyyspäivän juhlassa eli koronapassit tarkastetaan kaikilta ulko-ovilla ennen sisääntuloa. Koronapassi tulee olla ladattuna puhelimeen tai mukana tulostettuna. Ohjeita Koronapassin lataamisen löytyy täältä: Koronatodistus ja koronapassi - Kansalaiset - Kanta.fi

Juhlapuheen esittää tänä vuonna kansanedustaja, Kuopion kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tuula Väätäinen ja Kuopion kaupungin tervehdyksen juhlaan tuo Kuopion kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja Leila Savolainen. Musiikista vastaa Kuopion kaupunginorkesteri kapellimestari Atso Almilan johdolla. Juhlassa kuullaan mm. Jean Sibeliuksen säveliä. Terveysturvallisuuden takaamiseksi juhlassa perinteisesti kuultuja Savolaisen laulua ja Maamme-laulua ei lauleta yhdessä, vaan ne esitetään soittaen. Tilaisuudessa on tulkkaus suomalaiselle viittomakielelle.  

Muutokset tilaisuuteen ovat vielä mahdollisia, mikäli AVI linjaa paikallisia rajoitteita, joilla on vaikutusta juhlan järjestämiseen. Koronatilanteen kehittymistä seurataan koko ajan ja tarpeen mukaan reagoidaan nopealla aikataululla. Myös koronapassin käyttöönottoa selvitellään parhaillaan. 

Juhlaan tulijat voivat pysäköidä Kuopion Musiikkikeskuksen pysäköintialueelle. Mikäli Musiikkikeskuksen pysäköintialue on täynnä, pysäköintiin voi käyttää myös toriparkkia. Juhlan järjestää Kuopion kaupungin Hyvinvoinnin edistämisen palvelualue.   

Itsenäisyyspäivän juhlan koko ohjelma ja päivän muut tapahtumat löytyvät verkosta www.kuopio.fi/itsenaisyyspaiva. Juhla striimataan suorana ja lähetystä voi seurata verkosta osoitteesta https://vimeo.com/event/1572308 (suoraa lähetystä voi seurata myös alla olevasta ruudusta). Tallenne on katsottavissa kaksi viikkoa. 

Karjalan lennosto järjestää perinteisen seppeleenlaskutilaisuuden Sankaripuistossa klo 12. Itsenäisyyspäivän aikana järjestetään myös jumalanpalveluksia ja seppeleenlaskuja eri puolella Kuopion aluetta.