Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

Kuopio kaupunki aloittaa puhelinsoitot 80-vuotta täyttäneille

Julkaistu 7.4.2020

Kuopion kaupungin henkilöstö aloittaa puhelinsoitot 80 vuotta täyttäneille kuntalaisille, jotka eivät ole säännöllisen kotihoidon, omaishoidon tuen tai asumispalvelun piirissä. Kohdennetulla soitolla ollaan yhteydessä kuntalaiseen ja tarkistetaan, tarvitseeko hän apua asiointipalvelun järjestämiseksi. Puhelimitse mietitään yhdessä myös mahdollisia ratkaisuja kuntalaisen apuun.

Kaupungin yhteydenoton tavoitteena on antaa myös yleistä ohjausta siitä, mitä koronatilanne tarkoittaa ikäihmisellä. Soittaja käy läpi ikäihmisen kanssa, mitä tämä voi tehdä ja mitä hänen kannattaa välttää. Hänelle kerrotaan, että hän saa tarvittaessa lisätietoa vanhusten palveluohjauksen puhelinnumerosta.

Yhteydenottojen tavoitteena on myös ikäihmisten turvallisuuden tunteen lisääminen. Ikäihmisille soitetaan arkipäivänä klo 8-17 välillä numerosta 044 718 3044. Numeron voi tallentaa puhelimeensa, jolloin puhelun saaja voi tunnistaa soittajan ja vastata siihen turvallisin mielin.

Puhelinnumero, josta soitetaan, on teknisesti rakennettu niin, ettei siihen voi soittaa takaisin. Mikäli joku yrittää soittaa siihen, hän kuulee tiedotteen ”Tämä numero on Kuopion kaupungin käytössä oleva numero, josta soitetaan asiakkaille päin, eikä tähän numeroon oteta puheluita vastaan. Soitamme teille myöhemmin uudelleen, kuulemiin”.

Soitamme samaan numeroon useamman kerran ja eri päivinä, kunnes tavoitamme kuntalaisen. Puhelun kaupungilta saa yli 4000 tuhatta kuntalaista.


Kaupungin viestintää koronavirus-tilanteesta voi seurata verkkosivultamme www.kuopio.fi/tietoa-koronaviruksesta.