Uutiset Uutiset

Takaisin

Kuopio kisaamassa Capital of Metal-kampanjassa

Ulkoministeriön maakuvayksikkö, Tuska-festivaali, Sony Music Finland sekä kymmenen suomalaista kaupunkia lähtevät yhteistyöhön Suomen metallimusiikkipääkaupungin löytämiseksi. Capital Of Metal -kampanja käynnistyy 9.5.2018 osoitteessa www.capitalofmetal.fi, missä suomalaisten metallibändien on mahdollista lisätä tietonsa Suomen kartalle ja kirittää siten omaa kotipaikkaansa voittoon.

Kymmenen kaupunkia kisaamassa

Kuopion lisäksi mukana olevat muut kaupungit ovat Helsinki, Joensuu, Jyväskylä, Kemi, Lahti, Lappeenranta, Oulu, Tampere ja Vaasa. Voittajaksi selviytyy kaupunki, josta löytyy eniten metallibändejä asukaslukuun suhteutettuna. Bändejä kerätään kartalle 20. kesäkuuta asti ja voittaja julkistetaan 21.6. Voittajakaupunki esittäytyy myös Helsingin Tuska-festivaaleilla 29.6.–1.7.2018.

Kampanjan yhteistyökumppaneina on runsaslukuinen edustus kotimaisia raskaamman musiikin toimijoita. Pääyhteistyökumppaneina ovat Radio Rock, Musamaailma, Inferno ja kuopiolaislähtöinen Levykauppa Äx. Osoitteessa www.capitalofmetal.fi voi käydä myös katsomassa minidokumenttisarjaa, kun Stam1na-yhtyeen Antti Hyyrynen kiertää Suomea haastatellen paikallisia metallivaikuttajia tehtävänään etsiä kunkin kaupungin metallinen ydin. Kuopion hulvattomalla videolla nähdään kalakukon ja Puijon tornin lisäksi MC Raaka Pee (Turmion kätilöt) ja Zachary Hietala (Tarot).

Suomessa eniten metallibändejä maailmassa

Capital of Metal -kampanjan tarkoituksena on selvittää, mikä Suomen kaupungeista ansaitsee maailman metallipääkaupungin tittelin. Samalla kampanja tuo esille Suomen asemaa globaalina metallimaailman keskuksena, jossa on eniten metallibändejä asukasta kohden. Metallifanit voivat osallistua kampanjaan tykkäämällä suosikkiyhtyeistään Capital of Metal –nettisivuilla, tilata kampanjan T-paitoja ja osallistua arvontoihin.

Nyt on siis kaikki aloittelevat, aktiiviset tai taukoilevat, autotalleissa tai maailman kiertueella soittavat bändit kirjautumaan sivustolle ja nostamaan Kuopio kohti metallikaupunkien kärkeä!

Kampanjan nettisivu: www.capitalofmetal.fi

Lisätietoja Kuopion kaupungin osalta:
Laura Kokko
Kansainvälisten asioiden sihteeri, Kuopion kaupunki
+358 044 718 2018
laura.kokko (at) kuopio.fi


Etusivun kuva: Tuomas Petsalo. Kuvassa oik. Antti "Hyrde" Hyyrynen (Stam1na) ja vas. Zachary Hietala (Tarot).