Uutiset Uutiset

Takaisin

Kuopio on siirtynyt epidemian kiihtymisvaiheeseen – maskisuosituksen noudattaminen on nyt erityisen tärkeää

Kuopiossa on siirrytty koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen maanantaina 18.1.2021. Viime viikon perjantaista alkaen epidemiatilanne on muuttunut Kuopiossa selvästi huonompaan suuntaan ja altistumisia on ollut erityisesti useissa kouluissa.

Tämän vuoksi Kuopion kaupunki suosittelee THL:n maskisuosituksen mukaisesti maskin käyttämistä myös perusopetuksen 6.-10. luokka-asteilla. Maskisuositus koskee myös opettajia niin opetustilanteissa kuin muualla koulutiloissa liikkuessakin.

Maskeja on jo tilattu kouluille ja niiden toimitus aloitetaan tänään tiistaina 19.1. Aluksi oppilaille tilataan kertakäyttömaskeja (50 kpl laatikko jokaiselle oppilaalle) ja opettajat ohjeistavat oppilaita maskien käyttöön. Kouluille on tilattu myös lisää roskakoreja maskijätteen vuoksi. Mikäli tilanne pysyy epidemian kiihtymistasolla, seuraavaksi oppilaille tilataan kahden viikon kuluessa kestomaskit käyttöön.

Huoltajien toivotaan keskustelevan maskin käytön välttämättömyydestä kotona nuorten kanssa, jotta maskisuositus saadaan tehoamaan mahdollisimman hyvin niin Kuopion kouluissa kuin muissakin julkisissa tiloissa.

Valtakunnallisten suositusten ja rajoitusten lisäksi koronanyrkki suosittelee etätyötä etenkin niissä perheissä, joiden lapset ovat etäopetuksessa tai karanteenissa koulualtistumisiin liittyen.

Erityisen tärkeää on kiinnittää huomiota ikääntyneiden ja riskiryhmiin kuuluvien suojaamiseen. Ikääntyneiden ja riskiryhmiin kuuluvien luona tapahtuvia vierailuja tulee harkita tarkkaan. Lisäksi kaikkien, joilla on vähäisiäkään koronainfektion oireita, tulee hakeutua herkästi testiin. Maskia tulee kaikkien käyttää aktiivisesti varsinkin sisätiloissa silloin, kun turvavälejä ei voida käytännössä noudattaa.