Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Kuopio on Suomen ehdokas suunnistuksen maastomatkojen MM-kilpailujen järjestäjäksi

Suomen Suunnistusliiton hallitus on päättänyt, että Suomi hakee suunnistuksen maastomatkojen MM-kilpailuja Kuopioon. Toiveena on järjestää suunnistuksen MM-kilpailut Kuopiossa joko vuonna 2023 tai 2025.

Kilpailut järjestetään Kuopion alueella, ja MM-kisakylä rakentuu Tahkon ympäristöön. Tapahtuman järjestelyvastuun kantaa kokenut kisanjärjestäjä Kuopion Suunnistajat.

Kuopiossa on aiemmin järjestetty muun muassa Suomessa vuosittain järjestettävä miesten viestisuunnistuskilpailu Jukolan viesti vuonna 2104. Kuopio pääsee kasvattamaan suurten suunnistustapahtumien järjestämiskokemusta myös Tahkolla heinäkuussa 2019 järjestettävilä FIN5-suunnistusviikoilla.

– Ensi kesänä järjestettäviä FIN5-suunnistusviikkoja silmällä pitäen olemme parhaillaan parantamassa Kuopion suunnistusolosuhteita. On todella hienoa, jos näitä hyvään kuntoon laitettuja olosuhteita pystytään hyödyntämään tulevaisuudessa myös MM-kilpailujen osalta, iloitsee Kuopion kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Vähäkangas.

– Ehdokkuus MM-suunnistuksen järjestäjäksi tekee Kuopiota tunnetuksi, millä voi olla merkittävä vaikutus jo ennen itse kisoja. Asian tultua julki ihmisissä voi herätä kiinnostus tutustua Kuopion suunnistusolosuhteisiin ja harjoitella paikan päällä jo ennen kisoja. Tämä voi siis lisätä myös matkailua Kuopioon suunnistuksen parissa. Toivotaan, että se lisäisi harrastuneisuutta lajissa myös suomalaisten ja kuopiolaisten parissa.

Tällä hetkellä Kansainvälinen suunnistusliitto (IOF) hakee vuoden 2023 MM-järjestäjää. On mahdollista, että IOF päättää samalla kertaa kahden MM-tapahtuman järjestäjästä. Suomi onkin valmistautunut siihen, että MM-kilpailut voidaan järjestää joko vuonna 2023 tai 2025. Päätös tulevien MM-kilpailujen järjestäjästä tehdään kesällä 2019.

Lisätietoa: www.suunnistusliitto.fi/2018/10/kuopio-on-suomen-ehdokas-mm-suunnistusten-jarjestajaksi/