Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

Kuopio panostaa asunnottomuuden ennaltaehkäisyyn

Kuopion kaupunki on mukana Asunnottomuuden ennaltaehkäisyn kuntastrategiat -hankkeessa. Kuopion kaupungin osahanke järjestää yhteistyössä Kuopion seudun nuorisoasunnot ry:n, Sirkkulanpuiston toimintayhdistyksen ry:n, Niiralan Kulma Oy:n ja Soma-hankkeen kanssa Asumissosiaalisen työ päivän 21.3.2017.

Teemapäivä on tarkoitettu Kuopiossa asiakastyötä tekeville toimijoille (sosiaali- ja terveysala, asumispalvelut, järjestöt, oppilaitokset ym.). Päivän tarkoituksena on tiedon lisääminen ja verkostoitumisen mahdollistaminen asiakastyötä tekevien ihmisten keskuudessa.

Kuopiossa oli vuonna 2016 Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn 14.2.2017 julkaiseman tilaston mukaan asunnottomia 113 henkilöä, joista pitkäaikaisasunnottomia oli 45 henkilöä. Aikaisemmin Kuopio on ollut mukana PAAVO-ohjelmakausissa, jolloin tavoitteena on ollut pitkäaikaisasunnottomuuden vähentäminen. Nyt panostetaan ennaltaehkäisyyn.

Asunnottomuuden kuntastrategia yhdessä eri toimijoiden kanssa

Yhtenä osana Asunnottomuuden ennaltaehkäisyn toimenpideohjelmaa 2016-2019 Kuopiossa laaditaan asunnottomuuden ennaltaehkäisyn kuntastrategia yhdessä kaupungin, eri toimijoiden ja kokemusasiantuntijoiden kanssa. 

Asunnottomuuden ennaltaehkäisyn kuntastrategiat – Varhainen välittäminen, osallisuus ja asumisen tuki -hanke on Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn hallinnoima ESR-rahoitteinen hanke. Siihen osallistuu Kuopion lisäksi Espoo, Jyväskylä, Lahti, Tampere ja Vantaa.  Hanke on osa pääministeri Juha Sipilän hallituksen hallitusohjelman mukaista Asunnottomuuden ennaltaehkäisyn toimenpideohjelmaa 2016–2019.