Uutiset Uutiset

Takaisin

Kuopio Tanssii ja Soi tuo tanssin iloa syyslomaviikkoon

Kuopio tanssii ja soi tänä vuonna poikkeuksellisesti syksyllä!  Tanssitaidefestivaali jouduttiin perumaan kesäkuussa koronavirustilanteen vuoksi. Nyt tapahtuma tuo kuitenkin tanssin iloa Kuopion syksyyn:  syyslomaviikon 42 aikana luvassa on mm. kotimaisia tanssitaidevierailuja, tanssikursseja ja tanssin ilta.Kuopiossa nähdään syyslomaviikon aikana Satu Tuomisto Projektin Kilpatanssi Remix ja Raekallio Corp.:in Muistikuvia -Recollections.

”Tavoitteemme on ilahduttaa tanssin ystäviä esitysten ja kurssien muodossa, syksyn aikana tuotamme Kuopioon useiden nykykoreografien teoksia, Satu Tuomisto ja Valtteri Raekallio aloittavat Kulttuuriareenalla. Satu Tuomiston raju, rohkea ja puhutteleva tyyli riepottelee tässä teoksessa kilpatanssia käyttäen sitä arvaamattomalla tavalla. Ohjelmassa tanssivat myös kuopiolaiset Disa Kortelainen ja Markku Hyvärinen”, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku ja jatkaa:

”Valtteri Raekallio on yksi sukupolvensa merkittävimmistä kotimaisista koreografeista. Hänen työnsä tunnustelee useiden taidemuotojen rajoja, luoden rohkeita teoksia, joissa yhdistyvät monimutkaiset kertomukset, vahva visuaalisuus sekä kauniisti muotoiltu liike. Muistikuvia – Recollections on Raekallion uusin teos, toteutettu yhteistyössä tanssija Annamari Keskisen sekä viulisti Meriheini Luodon kanssa. Sukupolvien läpi katsova esitys tarkastelee ihmistä, sinua tai ainakin minua kysyen: Missä kulkevat muistojen, fiktion ja narraation rajat.”

Ohjelmassa on myös tanssikursseja sekä monipuolinen ELOssa-tanssin ilta


Musiikkikeskuksella järjestettävässä ELO Forum - tanssin illassa vierailee Suomen Kansallisbaletin nuorisoryhmä esittäen otteet teoksista Bajadeeri ja Golden, jonka koreografiasta vastaa Emrecan Tanış. Minna Tervamäki, Suomen kansallisbaletissa loistokkaan uran tehnyt tähtitanssija, tuo iltaan rakastetun Kuolevan joutsenen. Ohjelmassa nähdään myös Oskari Kymäläinen, MDD, Blind Gut Company, Kuopion Taideopisto, Kuopion Tanssistudio ja Kuopion konservatorio esiintyjineen. Illan juontavat Kirsi Soininen ja Riku Lehtopolku. ELOssa -ilta on yleisölle maksuton, mutta jokaisen tulee turvallisuuden vuoksi noutaa paikkalippu.

TanssiMaraton tarjoaa maistiaisia eri tanssilajeihin, joita kuka tahansa voi kokeilla opettajien johdolla. Ohjelmassa on myös muita tanssikursseja.

"Kesäkuun festivaalimme peruttiin. Sen jälkeen olemme valmistelleet ja joutuneet samantien perumaankin lukuisia syyskaudelle suunniteltuja ulkomaisia taiteilijavierailuja. Uskomme että tämä kotimainen ohjelmamme on nyt mahdollista. Kiinnitämme tilaisuuksissamme erityistä huomiota terveyteen ja turvallisuuteen, osanottajien määriä rajoitetaan", kertoo Kuopio Tanssii ja Soin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen.

Lokakuun 2020 ohjelma


Maksulliset esitykset:

 

liput Lippupisteestä 1.10 alkaen, ovelta 60 min ennen esityksiä:

13. & 14.10. klo 19   Raekallio Corp.: Muistikuvia – Recollections

 • Kulttuuriareena 44   
 • liput 20 € + palvelumaksu (max 80 henkilöä)

15. & 16.10. klo 19  Satu Tuomisto Projekti: Kilpatanssi Remix

 • Kulttuuriareena 44  
 • liput 20 € + palvelumaksu (max 80 henkilöä)

Maksuttomat tapahtumat:

 

17.10. klo 11-15 TanssiMaraton

Katsojat ovat tervetulleita seuraamaan Maratonia (ei lippua, max 80 henkilöä kerrallaan, kontrolli ovella).

 17.10. klo 18 ELO-Forum -tanssin ilta

 • Kuopion Musiikkikeskus, konserttisali
 • pakolliset paikkaliput 1.10 alkaen Musiikkikeskuksen lippukassalta


Musiikkikeskuksen lippukassa avoinna
 

 • ma–pe klo 15–17
 • esityspäivinä ma–pe klo 15 – esityksen alkuun
 • esityspäivänä la–su 60 min ennen esitystä

Tietoa Musiikkikeskuksen turvallisyyskäytännöistä.
 

Muistathan tapahtumiin tullessasi noudattaa seuraavia ohjeita: 

 • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta.  
 • Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat.  
 • Pidä 1 -2 metrin turvavälit.
 • Älä tule tapahtumiin flunssaoireisena.