Kulttuuriuutiset Kulttuuriuutiset

Takaisin

Kuopio tanssii ja soi tuo tanssitaidevierailuja, tanssi-illan ja tanssikursseja syksyyn

Kuopio tanssii ja soi -festivaali on julkaisuut syksyn 2020 ohjelmaansa.
 

Kuopio Tanssii ja Soi tuo syyskaudelle kotimaisia tanssitaidevierailuja. Lokakuussa Kuopiossa nähdään Satu Tuomisto Projektin Kilpatanssi Remix ja Raekallio Corp.:in Muistikuvia -Recollections. Ohjelmassa on myös tanssikursseja sekä monipuolinen ELOssa-tanssin ilta.

"Tavoitteemme on loka-, marras- ja joulukuussa ilahduttaa tanssin ystäviä useiden kotimaisten tekijöiden näyttämöteoksilla, tanssielokuvailloilla sekä kursseilla", kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku.

"Satu Tuomisto työryhmineen törmäyttää kilpatanssin nykytanssiin, riepottelee kilpatanssin normeja ja kuorii siitä ulkoisen kimalluksen. Kilpatanssi Remixin maailma on syvän inhimillinen, lämpivän rakastava ja hyvää rakentava - asioita, joita olen pitänyt tärkeinä koko syyskauden ohjelmistoa suunnitellessani. Teoksessa vierailevat myös kuopiolaiset Disa Kortelainen ja Markku Hyvärinen", jatkaa Lehtopolku.

Valtteri Raekallio on yksi sukupolvensa keskeisiä suomalaisia koreografeja, jonka työ liikkuu useiden taiteenlajien rajapinnoilla. Raekallio Corp. on tullut tunnetuksi suurimuotoisista immersiivisistä teoskonsepteistaan sekä omaäänisistä näyttämöteoksistaan, joissa kmonitasoinen kerronta ja vahva visuaalisuus yhdistyvät pitkälle hiottuun liikekieleen. Viime vuonna kantaesitetty Muistikuvia – Recollections on toteutettu yhteistyössä tanssija Annamari Keskisen sekä viulisti Meriheini Luodon kanssa. Sukupolvien läpi katsova esitys tarkastelee ihmistä kysyen, missä kulkevat muistojen, fiktion ja narraation rajat?

Musiikkikeskuksella järjestettävässä ELO Forum - tanssin illassa vierailee Suomen Kansallisbaletin nuorisoryhmä esittäen otteet teoksista Bajadeeri ja Golden, jonka koreografiasta vastaa Emrecan Tanış. Minna Tervamäki, Suomen kansallisbaletissa loistokkaan uran tehnyt tähtitanssija, tuo iltaan rakastetun Kuolevan joutsenen. Ohjelmassa nähdään myös Oskari Kymäläinen, MDD, Blind Gut Company, Kuopion Taideopisto, Kuopion Tanssistudio ja Kuopion konservatorio esiintyjineen. Illan juontavat Kirsi Soininen ja Riku Lehtopolku. ELOssa -Ilta on yleisölle maksuton, mutta jokaisen tulee turvallisuuden vuoksi noutaa paikkalippu.

TanssiMaraton tarjoaa maistiaisia eri tanssilajeihin, joita kuka tahansa voi kokeilla opettajien johdolla. Ohjelmassa on myös muita tanssikursseja.

"Kesäkuun festivaalimme peruttiin. Sen jälkeen olemme valmistelleet ja joutuneet samantien perumaankin lukuisia syyskaudelle suunniteltuja ulkomaisia taiteilijavierailuja. Uskomme että tämä kotimainen ohjelmamme on nyt mahdollista. Kiinnitämme tilaisuuksissamme erityistä huomiota terveyteen ja turvallisuuteen, osanottajien määriä rajoitetaan", kertoo Kuopio Tanssii ja Soin toiminnanjohtaja Anna Pitkänen.

Lippuja niin maksullisiin kuin maksuttomiinkin tapahtumiin on saatavana 1.10. alkaen. Marras- ja joulukuun ohjelma, sekä kesän 2021 ohjelma julkaistaan myöhemmin.
 

Lokakuun 2020 ohjelma


Maksulliset esitykset

liput Lippupisteestä 1.10 alkaen, ovelta 60 min ennen esityksiä:

13. & 14.10. klo 19   Raekallio Corp.: Muistikuvia – Recollections

  • Kulttuuriareena 44   
  • liput 20 € + palvelumaksu (max 80 henkilöä)

15. & 16.10. klo 19  Satu Tuomisto Projekti: Kilpatanssi Remix

  • Kulttuuriareena 44  
  • liput 20 € + palvelumaksu (max 80 henkilöä)

Maksuttomat tapahtumat:

17.10. klo 11-15 TanssiMaraton

Katsojat ovat tervetulleita seuraamaan Maratonia (ei lippua, max 80 henkilöä kerrallaan, kontrolli ovella).

 17.10. klo 18 ELO-Forum -tanssin ilta

  • Kuopion Musiikkikeskus, konserttisali
  • pakolliset paikkaliput 1.10 alkaen Musiikkikeskuksen lippukassalta


Musiikkikeskuksen lippukassa avoinna

  • ma–pe klo 15–17
  • esityspäivinä ma–pe klo 15 – esityksen alkuun
  • esityspäivänä la–su 60 min ennen esitystä

Tietoa Musiikkikeskuksen turvallisyyskäytännöistä.


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain