Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

Kuopiolaisten influenssarokotukset alkavat 1.11.2021

Vuoden 2021 kausi-influenssarokotukset alkavat viikolla 44. Aikuisten riskiryhmien rokotukset järjestetään Kuopio-hallissa ajanvarauksella. Rokotusajanvaraus avataan 18.10. ja rokotuksia annetaan Kuopio-hallissa marraskuun ajan. 

Kantakaupungin ja Pyörön alueen influenssarokotusten puhelinajanvaraus numerossa 044 718 6990 avataan 18.10. ja se on auki arkisin klo 8-15. Ajan voi varata 18.10. klo 8 alkaen myös sähköisestä ajanvarauspalvelusta ympäri vuorokauden: www.kuopio.fi/eterveyspalvelut.

Kuopion maaseutualueiden terveysasemilla aikuisten riskiryhmien rokotukset toteutetaan joukkorokotuksina vk 46 alkaen. Maaseutualueiden asiakkaat voivat halutessaan varata ajan myös Kuopio-hallin rokotuksiin.

Neuvoloissa rokotetaan 6 kk-6 v lapset sekä raskaana olevat. Tarkempia tietoja löytyy www.kuopio.fi/neuvolat -sivulta.

Influenssarokotuksen Kuopio-hallissa ja joukkorokotuksissa saa vain THL:n ohjeen mukaisesti maksuttomaan influenssarokotukseen oikeutettu henkilö. Maksuttoman kausi-influenssarokotteen saavista kohderyhmistä löytyvät tiedot Kuopion www.kuopio.fi/kausirokotukset -sivulta. 

THL on ehdottanut lisäystä kansallista rokotusohjelmaa määrittävään asetukseen: Alttiiden henkilöiden lähipiirin influenssarokotukset - Infektiotaudit ja rokotukset - THL. Kuopion kaupunki odottaa asetusmuutoksen voimaantuloa ja tiedottaa kuntalaisille, mikäli myös vakavasti alttiiden lähipiirillä on oikeus maksuttomaan influenssarokotukseen vuoden 2021 kausirokotuksissa. Siihen saakka lähipiiri kuuluu maksuttomien rokotusten ulkopuolelle.

Jos kuntalainen haluaa pneumokokkirokotuksen influenssarokotuksen yhteydessä, on hänen otettava yhteyttä oman asuinalueensa hoitotiimiin. Jos lääkäri määrää hänelle pneumokokkirokotteen, tulee rokotteen ottajan ostaa rokote apteekista ja viedä se mukanaan rokotuspaikalle.

Rokotuspaikoista ja -ajoista ilmoitetaan paikallislehdissä

Tarkemmat tiedot rokotuspaikoista ja -ajoista julkaistaan paikallislehdissä viikoilla 41 ja 43. Tiedot löytyvät myös kaupungin verkkosivuilta kausirokotukset-sivulla olevasta ilmoituksesta 11.10. alkaen. Tiedotamme myöhemmin verkkosivuillamme mahdollisista lisärokotuspäivistä.

Koululaisten ja opiskelijoiden rokotuksista tiedotetaan oppilaitosten omissa viestintäkanavissa.

Rokotuksiin tuleville suositellaan kasvomaskin käyttöä. Toivomme myös rokotukseen tullessa pukeutumaan niin, että rokotteen antaminen olkapäähän onnistuu mahdollisimman sujuvasti.


Lisätietoa rokotuksista voi tarvittaessa kysyä oman alueen hoitajilta, joiden yhteystiedot löytyvät www.kuopio.fi/yhteydenottoajat-hoitotiimeihin -sivulta.

 

Katso tarkemmin ilmoituksestamme Kuopiolaisten influenssarokotukset syksyllä 2021.

HUOM: Maksuttoman rokotuksen kohderyhmää on päivitetty STM:n asetusmuutoksen jälkeen 15.10.2021: katso maksuttomaan rokotukseen saajat www.kuopio.fi/kausirokotukset -sivultamme. Asiasta myös tiedotteessamme 15.10.Kuopiolaisten influenssarokotusten ajanvaraus alkaa maanantaina 18.10.2021.