Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

Kuopiolaisten influenssarokotusten ajanvaraus alkaa maanantaina 18.10.2021

Influenssarokotuksiin voi varata aikoja maanantaista alkaen Kuopio-hallin rokotuksiin. Kantakaupungin ja Pyörön alueen influenssarokotusten puhelinajanvaraus numerossa 044 718 6990 avataan 18.10. ja se on auki arkisin klo 8-15. Ajan voi varata 18.10. klo 8 alkaen myös sähköisestä ajanvarauspalvelusta ympäri vuorokauden:
www.kuopio.fi/eterveyspalvelut

Maaseutualueiden terveysasemilla aikuisten rokotukset toteutetaan joukkorokotuksina vk 46 alkaen. Myös Kuopion maaseutualueiden asiakkaat voivat halutessaan varata ajan Kuopio-hallin rokotuksiin. Neuvoloissa rokotetaan 6 kk-6 v lapset sekä raskaana olevat. Tarkempia tietoja www.kuopio.fi/neuvolat -sivulta.

Maksuton influenssarokotus myös vakavan influenssan riskiryhmien lähipiirille

Sosiaali- ja terveysministeriö on muuttanut asetusta maksuttoman influenssarokotuksen saajista. 18.10.2021 alkaen maksuttomaan rokotukseen ovat oikeutettuja myös henkilöt, jotka ovat toistuvasti läheisessä kontaktissa vakavalle influenssalle erityisen alttiiseen henkilöön tai vakavalle influenssalle alttiiseen henkilöön, jota ei voida suojata rokotteella Asetusta noudatetaan myös Kuopiossa: Täsmennystä STM:n rokotusasetukseen influenssarokotuksien tarjoamisessa - Sosiaali- ja terveysministeriö.

Maksuttoman kausi-influenssarokotteen saavista kohderyhmistä löytyvät tiedot Kuopion www.kuopio.fi/kausirokotukset -sivulta.