Uutiset Uutiset

Takaisin

Kuopiolle oma nimikko-omenapuu Ahvenanmaalle – ehdota, mitä herkkua omenapuun sadosta voisi tuottaa

Ahvenanmaa on aloittanut sata vuotta täyttävän itsehallintonsa juhlistamisen 9.6.2021. Vuoden ajan kestävän juhlan teemoja ovat rauha, demokratia ja kestävä kehitys. Ahvenanmaa haluaa kutsua kaikki suomalaiset mukaan juhlaan tarjoamalla heille juhlavuoden ajaksi palan ahvenanmaalaista ruokakulttuuria eli oman omenapuun.

Suomen omenaparatiisi Ahvenanmaa on itsehallintonsa 100-vuotisjuhlan kunniaksi lahjoittanut Kuopion kaupungille oman omenapuun. Kuopion nimikko-omenapuu on juuri aloittanut kukintansa.

Kuopion omenapuu on istutettu Öfvergårdsin tilalle, noin puolen tunnin ajomatkan päähän Maarianhaminasta. Tilaa pitää pariskunta Anna ja Jan Alm. Maatila tunnetaan laadukkaista omenamehuistaan, jotka ovat saaneet paikallisia ja kansainvälisiä palkintoja.

Puun sadosta on tarkoitus valmistaa erikoistuote. Koko Kuopio onkin nyt haastettu pohtimaan, mitä herkkua sadon antimista voitaisiinkaan tuottaa! Mitä sinä haluaisit, että Kuopion nimeä kantavasta omenapuusta valmistetaan? Ehdotuksia otetaan vastaan Visit Åland -verkkosivuston kautta.

Kuopion oman omenapuun toivotaan lähentävät Kuopiota ja Ahvenanmaata entisestään ja antavan uusia kasvun mahdollisuuksia yhteistyölle.