Uutiset Uutiset

Takaisin

Kuopiolle Sotkottaret-patsas tunnustuksena kulttuurimyönteisyydestä

Kuopio kaupunki on saanut Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahastolta tunnustuksen kulttuurimyönteisyydestä. Rahasto luovutti kuvanveistäjä Emil Halosen valmistaman Sotkottaret-patsaan vuoden ajaksi Kuopion kaupungille.


"Palkitsemisperusteissa korostui erityisesti kaupungin aktiivinen ja ansiokas toiminta Minna Canthin 175-vuotisjuhlavuotena", kertoo Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahaston puheenjohtaja Anitta Mahonen.

Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahaston puheenjohtaja Anitta Mahonen kertoo, että palkitsemisperusteissa korostui erityisesti kaupungin aktiivinen ja ansiokas toiminta Minna Canthin 175-vuotisjuhlavuotena.

Patsas luovutettiin Kuopion kaupungille valtuustotalolla 29. marraskuuta. Sotkottaret-patsaan vastaanotti apulaiskaupunginjohtaja Pekka Vähäkangas. Patsas on esillä valtuustotalon aulatilassa.


Sotkottaret-patsaan vastaanotti apulaiskaupunginjohtaja Pekka Vähäkangas.

Pohjois-Savon rahastolla on jo yli 40 vuoden ajan ollut perinteenä myöntää kuvanveistäjä Emil Halosen Sotkottaret-kiertopalkinto yhdelle maakunnan kunnista vuoden ajaksi. Tunnustuspalkinnon kriteerinä on kunnassa tehty ansiokas työ kulttuuri- ja taide-elämän kehittämiseksi ja tukemiseksi. Edellisen kerran patsas saatiin Kuopioon vuonna 2007.

Sotkottaret-patsas on kuvanveistäjä Emil Halosen valmistama pronssiveistos jalustoineen. Sotkottaret ovat Kalevalan hahmoja, jotka kerääntyvät kuuntelemaan Väinämöisen soittoa.


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain