Uutiset Uutiset

Takaisin

Kuopion alue ja Joensuu kartoittavat opiskelijoiden mielipiteitä yhteisellä kyselyllä

Joensuu ja Kuopion alueen kunnat, Kuopio, Varkaus, Iisalmi ja Siilinjärvi sekä alueen oppilaitokset tekevät yhteistyössä kyselyn kaupungeissa asuville opiskelijoille.  Kyselyllä kartoitetaan opiskelijoiden mielipiteitä opiskelupaikkakunnastaan sekä sen palveluista ja opiskelijakaupunki-imagosta.  

Kysely on suunnattu Itä-Suomen yliopiston, Karelia-ammattikorkeakoulun, Savonia-ammattikorkeakoulun sekä Savon Ammattiopiston, Riverian ja Ylä-Savon ammattiopiston opiskelijoille, jotka asuvat kyselyn toteuttavilla paikkakunnilla.

Kysely on auki 15.4.–30.4.2019 osoitteessa https://link.webropolsurveys.com/S/DEBC6645AECACCDF

Kyselyn tulosten avulla kunnat voivat tarkastella, miten opiskelijat viihtyvät opiskelupaikkakunnallaan, mitä palveluja opiskelijat arvostavat ja millaiseksi he mieltävät paikkakunnan ylipäätään opiskelijan näkökulmasta.

Kysely antaa myös arvokasta tietoa yksityisistä palveluista, joita opiskelijat käyttävät tai toivovat alueelle. Näin kysely tukee sekä julkisten palveluiden että elinvoiman tarkastelua kunnassa sekä kuntien ja oppilaitosten opiskelijarekrytointityötä. Usealla paikkakunnalla toteutetulla kyselyllä saadaan kattavasti tietoa alueen palvelujen merkityksestä ja mahdollisista kehityskohteista opiskelijoiden näkökulmasta.

Edellinen kysely toteutettiin Joensuussa ja Kuopiossa vuonna 2013. Uuteen kyselyyn saatiin mukaan myös Kuopion alueen kuntia.  

Vastanneiden kesken arvotaan lippuja Ilosaarirockiin ja Kuopiorockiin sekä elokuvalippuja.

Lisätietoja:

  • hyvinvoinnin kehittämisjohtaja Jani Kaasinen, Joensuun kaupunki, 050 566 5847, jani.kaasinen(at)joensuu.fi
  • markkinointikoordinaattori Laura Kokko, Kuopion kaupunki, 044 718 2018, laura.kokko(at)kuopio.fi

Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain