Uutiset Uutiset

Takaisin

Kuopion kansalaisopisto mukana kansainvälisessä hankkeessa - Erasmus KA2-kumppanuushankkeen päättökokous Kuopiossa

EU:n rahoittaman Erasmus KA2-kumppanuushankkeen viimeinen ja samalla myös päättökokous pidetään Kuopion kansalaisopistossa 19.-20.5.2022. Kuopion kansalaisopiston lisäksi myös Kuopion kaupunki on mukana näiden päivien tapahtumissa kaupungin virallisella vastaanotolla. Tapahtumaan saapuu hankkeessa mukana olleita Saksasta, Espanjasta, Italiasta ja Ruotsista.

Erasmus KA2-strategiset kumppanuushankkeet ovat EU:n rahoittamia hankkeita ja ne tukevat verkostoitumista, parantavat taitoa toimia kansainvälisesti sekä mahdollistavat hyvien käytäntöjen, ideoiden ja menetelmien vaihtamisen osallistuvien organisaatioiden välillä. 

Erasmus KA2-kumppanuushankkeen “Culture and Art: Bridges to Solidarity” (CABS) koordinaattorina on toiminut saksalainen Volkshochschule Olching. Koordinaattoriorganisaation ja Kuopion kansalaisopiston lisäksi hankkeessa on ollut mukana kolme muuta kumppania: Centro Provinciale per l'Istruzione degli Adulti di Padova Italiasta, Escuela Oficial de Idiomas de Gijón Espanjasta ja Folkuniversitetet Stiftelsen Vid Lunds Universitet Ruotsista. Hankkeen mottona on ollut: kulttuuri ja taide eivät tunne rajoja ja siksi emme rakenna muureja, vaan siltoja, jotta saisimme rakennettua yhteisestä Euroopastamme paremman paikan elää.

Hankeen myötä Kuopion kansalaisopisto on saanut mahdollisuuden verkostoitua eurooppalaisten aikuisoppilaitosten kanssa ja tutustua heidän toimintaansa. Hankkeessa on tarkasteltu, kuinka eurooppalaista kulttuuria, historiaa ja taidetta voi hyödyntää opetuksessa ja se on osoittanut, että taiteen avulla voidaan vahvistaa yhteistä eurooppalaista identiteettiä. Vaikka pandemia on vaikeuttanut yhteistyötä, mukana olleet maat ovat löytäneet uusia tapoja pitää yhteyttä ja työskennellä kansainvälisen yhteisön kesken. Hankkeessa on myös kerätty opiskelijoiden ja opettajien kokemuksia pandemian ajalta eri maista. Kirjoittajat ovat löytäneet ikävien tapahtumien seasta myös positiivisia kokemuksia ja hankkeessa uskotaan vahvasti vaikeuksista selviämiseen yhteistyön voimalla. 

Yhteistyö on sujunut erinomaisesti. Osa hankkeen toimijoista on hakenut jo uutta yhteishanketta, jossa teemana on ekososiaalinen sivistys ja ympäristökysymykset. Tässä uudessa hankkeessa halutaan tuoda esille mm. niitä pieniä tekoja, joita jokainen voi tehdä omassa arjessaan ympäristön hyväksi.