Uutiset Uutiset

Takaisin

Kuopion kaupungin asukastupia avataan jälleen

Kuopion kaupungin asukastupia avataan hallitusti viikolla 34. Asukastuvat ovat olleet koronaepidemian vuoksi suljettuina 15.3. alkaen. Asukastuvat ovat avoimia kohtaamispaikkoja, jotka tarjoavat asukkaille mahdollisuuksia yhdessäoloon, harrastamiseen sekä arjen neuvontaan ja tukeen. Toimintaan osallistuu eri ikäryhmiä, valtaosin ikääntyneitä. Iltapäivisin ja iltaisin tilat ovat olleet yhdistysten ja asukkaiden varattavissa.   

Asukastupia avataan hallitusti, huomioiden koronatartuntojen ehkäisy sekä Kuopion kaupungin talouden tasapainottamisen myötä huomattavasti pienentynyt henkilöstömäärä. Asukastoimintaa koordinoi kuusi lähiötyöntekijää. Toiminta käynnistyy pääsääntöisesti entisissä tiloissa, kuitenkin aiempaa suppeammilla aukioloajoilla.  

Asukastuvilla noudatetaan THL:n ohjeita koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Turvavälien takaamiseksi asiakasmäärää rajataan tarpeen mukaan. Tiloihin ei voi saapua, mikäli tuntee flunssan oireita. Asiakkaat ja henkilökunta voivat vastuullisesti yhdessä toimien mahdollistaa asukkaiden kohtaamisen ja tilojen turvallisen käytön. Tilojen ulkopuolisen käytön turvallisuudesta (turvavälit, hygienia) vastaa aina tilan varannut taho.  

Asukastoimintaa järjestellään uudelleen tavoitteena tilojen monikäyttö ja asukkaiden aluekohtaiset tarpeet. Kirjastojen, kansalaistoiminnan palveluiden, nuorisopalvelujen ja kaupungin palvelupisteiden tiloja pyritään kytkemään mahdollisuuksien mukaan yhteen, jotta asiakkaita voidaan palvella kokonaisvaltaisesti. Asukastuvat tarjoavat erinomaisen alustan avointa toimintaa tarjoavien yhdistyksille ja yhteisöille. Tällä hetkellä toimintaa ohjaavat pääsääntöisesti kaupungin ja seurakuntien työntekijät yhdessä asukasyhdistysten vapaaehtoistoimijoiden kanssa. Avoimen asukastoiminnan järjestämisestä kiinnostuneita toimijoita pyydetään olemaan yhteydessä lähiötyöntekijöihin (www.kuopio.fi/asukastuvat).  


Asukastoiminta kaupunkialueella vko 34 alkaen

 • Männistö, Mäntytupa ma-pe 8-14   
 • Länsi-Puijo ma-pe klo 9-14
 • Saarijärvi, Koillistuuli ma-ke klo 9-14
 • Särkiniemi, Katiska ma-ke 9-14
 • Neulamäki, Neulastupa to-pe 9-14
 • Puijonlaakso, suljettu toistaiseksi
 • Keskusta, Minnantupa, suljettu toistaiseksi
 • Petonen, Kotikulma, suljettu toistaiseksi


Asukastoiminta maaseutualueella vko 34 alkaen 

 • Karttula, Jussintupa, ma-pe 9-14 
 • Vehmersalmi, Vehmertupa, ma, ke-pe 9-14
 • Nilsiä, Leivontupa, ti 9-14
 • Maaninka, suljettu toistaiseksi


Puijonlaakson, Petosen, keskustan ja Maaningan asukastilat pysyvät suljettuina toistaiseksi. Puijonlaakson toimintakeskuksessa sijaitsevan asukastilan osalta odotetaan koronaepidemian aikaista käyttöä ohjaavia linjauksia. Asukastupia suunnitellaan myös näille alueille yhteistyössä eri toimijoiden, mm. kirjastojen, kanssa.    


Alavan palvelutalon ja Nilsiän Mantun harrastetilojen käyttö

Toistaiseksi Alavan palvelutalon liikunta- ja harrastetilat pysyvät suljettuna. Linjauksia toimintakeskusten yhteydessä olevien liikunta- ja harrastetilojen käytöstä koronaepidemian aikana tehdään viikolla 34-35.

Nilsiän Mantun tilat ovat jälleen avoinna harrastus- ja elokuvateatteritoimintaan. Tilojen varauksesta vastaava henkilö vastaa ryhmänsä turvallisesta toiminnasta varauksen aikana, ottaen huomioon käsi- ja yskimishygienian ja osallistumisen ainoastaan, mikäli ei ole flunssan oireita. 


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain