Liikunta ja ulkoilu - Uutiset Liikunta ja ulkoilu - Uutiset

Takaisin

Kuopion kaupungin hyvinvointipalveluita rajoitetaan lyhytaikaisesti 30.1.2021 alkaen – ennakoinnilla halutaan estää tautitilanteen paheneminen

 

Lue uusin tiedote 4.2.2021: Alle 18-vuotiaiden seuraharrastustoiminta jatkuu maanantaista 8.2. alkaen – muille palvelut avataan 13.2.  

 

Julkaistu 29.1.2021

Kuopion kaupungin hyvinvointipalveluita rajoitetaan lyhytaikaisesti 30.1.2021 alkaen 

Kuopio on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen 18.1.2021 ja tilanne on edelleen vakava. Kuopion kaupungin johtokeskuksen johtoryhmässä päätettiin tänään 29.1.2021 uusista toimista ja rajoituksista, ettei tauti tarttuisi laajasti ja Kuopio joutuisi leviämisvaiheeseen.

Kaupungin hyvinvointipalveluissa halutaan uusilla suosituksilla ja rajoituksilla suojata erityisesti riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä sekä estää tartuntojen leviäminen. Tällä ennakoinnilla rauhoitetaan tilannetta ja pyritään välttämään pidempiin sulkuihin joutuminen. Kyseessä on lyhytaikainen toimenpide kaikkien yhteiseksi hyväksi. Meillä jokaisella on nyt vastuu noudattaa ohjeita.

Liikuntapaikkapalvelut

Seuraavat Kuopion kaupungin sisäliikuntapaikat suljetaan asiakkailta 30.1.-12.2.2021 väliseksi ajaksi:

 • Kuntolaakson ja Tahko Span uimahallit
 • Kuopion kaupungin hallinnoimat kuntosalit
 • Kuopion kaupungin sisäliikuntatilat (mm. Kuopio-halli, Lippumäen ylipainehalli ja Niiralan jäähalli)
 • Koulujen liikuntasalien ilta- ja viikonloppukäyttö
 • Ulkoliikuntapaikkojen pukukoppitilat

Rajoitukset EIVÄT KOSKE seuraavia tahoja:
 
Aluevarausten osalta:
 • Joukkuelajien yleisten sarjojen yli 18-vuotiaiden maajoukkue-, SM- ja 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoimintaan varatuilla ja myönnetyillä vuoroilla.
HUOM! Joukkuelajien urheilijoilla ei ole oikeutta käyttää Kuopion kaupungin liikuntapaikkoja yksittäiskävijöinä, elleivät he kuulu Kuopion alueen urheiluakatemian 1. tason (Olympiakomitean tukiurheilijat) tai 2. tason (aikuisten maajoukkueurheilijat) ryhmään.
 
Yksittäiskäyntien osalta:
 • Yli 18-vuotiaita Kuopion alueen urheiluakatemian 1. tason (Olympiakomitean tukiurheilijat) ja 2. tason (aikuisten maajoukkueurheilijat) urheilijoita.
HUOM! Yli 18-vuotiaiden Kuopion alueen urheiluakatemian 1. tason (Olympiakomitean tukiurheilijat) ja 2. tason (aikuisten maajoukkueurheilijat) urheilijoiden luokittelua koordinoi Kuopion alueen urheiluakatemia.
 

Rajoituksia tarkastellaan uudelleen 4.2.2021 mennessä. Tuolloin arvioidaan toiminnan mahdollinen jatko, alkaen alle 18-vuotiaiden harjoittelutoiminnasta 13.2.2021 alkaen.

Kuopion kaupunki suosittelee, että peli- ja kilpailumatkat perutaan toistaiseksi.
 

Kansalaistoiminnan palvelut

Kuopion kaupungin ohjattu ryhmäliikunta keskeytetään ajalla 30.1.-12.2.2021.

Alavan toimintakeskuksen liikunta- ja harrastetilat ja Nilsiän Manttu suljetaan 30.1.-12.2.2021 väliseksi ajaksi.

Elokuvatoiminta Kino Kuvakukossa jatkuu voimassa olevien yleisötilaisuusrajoitusten sekä turvallisuus- ja hygieniaohjeiden mukaisesti.  

Asukastuvat ovat avoinna lukuun ottamatta Neulamäen kirjaston asukastoiminnan tilaa, joka toimii myös kirjaston lukusalina. Lukusalit ovat poissa käytöstä tartuntatautilääkärin suosituksen mukaisesti.

Asukastoiminnassa noudatetaan voimassa olevia kokoontumis-, turvallisuus- ja hygieniaohjeita.
 

Kirjastopalvelut

Kuopion kaupunginkirjaston toimipisteet ovat avoinna voimassa olevien viranomaisohjeiden ja kirjaston varautumissuunnitelman mukaisin kiihtymisvaiheen palveluin, joita 30.1.-12.2.2021 välisenä aikana supistetaan Kuopion kirjastojen osalta vielä seuraavasti:

 • Kirjastojen lukusalit ja lukupaikat ovat poissa käytöstä.
 • Asiakaspäätteistä jätetään käyttöön vain viranomaisasiointiin tai aineistonhakuun tarkoitetut päätteet.

Supistukset vähentävät kirjastotiloissa vietettyä aikaa ja altistumisen riskiä, mutta mahdollistavat nopeamman asioinnin, aineistojen saannin ja viranomaisasioinnin. Kuopion kaupunginkirjastoon kuuluvat Kaavin ja Tuusniemen lähikirjastot ovat avoinna kiihtymisvaiheen palveluin.
 

Museopalvelut

Toiminnassa noudatetaan voimassa olevia kokoontumis-, turvallisuus- ja hygieniaohjeita.

Museot ovat toistaiseksi avoinna museokeskuksen varautumissuunnitelman mukaisesti kiihtymisvaiheen palveluin ja seuraavin rajoituksin:

 • tapahtumia tai tilaisuuksia ei järjestetä
 • huolehditaan asiakkaiden turvavälien noudattamisesta, tarvittaessa rajoitetaan asiakasmääriä
 • yli 10 henkilön asiakasryhmiä (omatoimiryhmiä) ei oteta vastaan
 • asiantuntija- ja kokoelmapalveluasiakkaita ei pääsääntöisesti oteta vastaan, asiointi hoidetaan sähköpostitse tai etäyhteyksin
 • vain välttämättömiä, lähinnä alueelliseen viranomaistyöhän liittyviä asiakaskäyntejä tehdään
   

Kansalaisopisto

Kansalaisopiston liikuntakurssien osalta opetus toteutetaan pääsääntöisesti etäopetuksena 30.1.-12.2.2021. Mikäli etäopetus ei ole mahdollista, liikuntakurssit keskeytetään em. ajaksi. Suurin osa kansalaisopiston muista kevään kursseista järjestetään normaalisti turvavälit, maskisuositus ja opetuksen väljyys huomioiden. Mahdollisesta etäopetuksesta tiedotetaan opiskelijoille sähköpostitse ryhmäkohtaisesti.
 

Kuopion kaupunginteatteri ja Kuopion kaupunginorkesteri

Itä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen perusteella teatterin ja kaupunginorkesterin näytökset on peruttu 22.2.2021 saakka.

--

Rajoitukset eivät koske ulkoliikuntapaikkoja, ja Kuopion ulkoliikuntamahdollisuudet ovatkin juuri nyt parhaimmillaan. Jäämaratonrataa on auki 1 km ja 3 km lenkit, muutkin ulkojäät hyvässä luistelukunnossa ja laduilla lunta riittää. Katso lisää luistelumahdollisuuksista: https://liikkuvakuopio.fi/ulkojaat/  sekä ajankohtainen tieto latujen kunnosta: https://kunto.fluentprogress.fi/LATUKUOPIO