Uutiset Uutiset

Takaisin

Kuopion kaupungin sisäliikuntapaikat, Kuvakukko, Manttu ja kirjastoautojen toiminta suljetaan

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi Kuopiossa suljetaan kaupungin sisäliikuntapaikkoja, elokuvateattereita sekä kirjastoauton toimintaa.

Kuopion kaupungin sisäliikuntapaikat suljetaan yleisöltä tänään lauantaina 14.3. klo 15 alkaen toistaiseksi. Uusia asiakkaita ei oteta enää sisään. Kuopio-halli, Lippumäen uimahalli ja kuntosali, Niiralan uimahalli ja kuntosali, Tahko Span allasosasto, Niiralan jäähalli, Studentian liikuntahalli, väestönsuojien ja maaseutujen kuntosalit ja liikuntatilat, Lippumäen ylipainehalli sekä koulujen salien ilta- ja viikonloppukäyttö suljetaan, jotta ennaltaehkäistään ja suojataan asiakkaita koronavirustartunnoilta. Liikuntahallien ollessa suljettuna liikkua voi silti esimerkiksi ulkona luonnossa, kun huolehditaan sopivasta turvavälistä muihin ihmisiin. On myös erittäin tärkeää muistaa, että liikutaan vain terveenä!

Myös Kino Kuvakukko ja Kino Manttu Nilsiässä suljetaan sunnuntaista 15.3. alkaen toistaiseksi.

Kirjastoautot (Aulis, Elina ja Koillis-Savon kirjastoauto) lopettavat ajonsa reiteillä maanantaista 16.3. alkaen. Kirjastoautot kulkevat eri puolilla kaupunkia, tilat ovat pienet ja ihmiset ovat siellä lähekkäin, jolloin virus leviää ja tarttuu helpommin.

Kaikkia sulkemisia perustellaan sillä, että palveluiden yksi suurimmista asiakasryhmistä ovat ikäihmiset, joiden turvaaminen tartunnalta on erityisen tärkeää. Tarkennusta sulkemisten pituuteen saadaan maanantaina 16.3.

Lue muistakin muutoksista kaupungin kulttuuri- ja hyvinvointipalveluihin: www.kuopio.fi/-/koronavirustilanteen-tuomia-muutoksia-kaupungin-hyvinvointi-ja-kulttuuripalveluihin