Uutiset Uutiset

Takaisin

Kuopion kaupungin vuoden 2018 palvelupalkinto Kuopion eläinpuistolle

Kuopion vuoden 2018 parhaaksi palveluntarjoajaksi valittiin Kuopion eläinpuisto. Omistajat Miia Tukiainen ja Outi Parviainen aloittivat Kuopion eläinpuiston uusina yrittäjinä lokakuussa 2017. Keskeisessä roolissa menestyksen takana ovat uusien yrittäjien tuomat uudet tuulet sekä ystävällisen rento asiakaspalvelu niin kasvotusten kuin netissä, todetaan palkinnon myöntämisen perusteluissa.


Kuopion eläinpuiston yrittäjät Miia Tukainen ja Outi Parviainen (etualalla keskellä) vastaanottivat Kuopion kaupungin palvelupalkinnon ravintola Introssa 4.12. osana Parasta palvelua 2018 -kilpailun tulosten julkistamista. Taustalla Parasta palvelua 2018 -kilpailun muissa kategorioissa menestyneet. Kuva: Vicente Serra

Kuopion kaupunki jakoi vuoden 2018 palvelupalkinnon yhteistyössä Kuopion kauppakamarin kanssa, osana Parasta palvelua 2018
-äänestystä. Kuopion eläinpuisto valittiin siis myös Parasta palvelua 2018 -kokonaiskilpailun voittajaksi. Parhaan palvelun tittelistä kilpaili yhteensä 78 yritystä. Myös yleisö sai äänestää suosikkiaan ja antaa kirjallisia perusteluja valinnalleen. Palveluvaliokunta valitsi voittajan muun muassa yleisöäänestyksen tulosten perusteella.

Uudet yrittäjät toivat uusia tuulia – kävijäennätys kesällä 2018

Kuopion eläinpuisto erottautui edukseen niin yleisöäänestyksen äänimäärässä, kuin myös palveluvaliokunnan suorittamassa ”mystery shoppingissa”.

Kaksi yrittäjänaista, Miia Tukiainen ja Outi Parviainen perustivat Kuopion eläinpuiston lokakuussa 2017 entisen yrityksen lopetettua toimintansa. Eläinpuisto saavutti uuden yleisöennätyksen jo heti ensimmäisenä kesänä, kun Tukiainen ja Parviainen olivat puikoissa.

– Tunnustus tuntuu näin tuoreesta yrittäjästä huikealta, iloitsi toinen omistajista, Outi Parviainen.

– Tämä on malliesimerkki siitä, miten vanhan päälle voidaan rakentaa uutta, eikä aina tarvitse keksiä kaikkea alusta asti, totesi palvelupalkinnon eläinpuiston omistajille luovuttanut Kuopion kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Jari Kyllönen.

Lapsiperheiden suosikki – ”Eräät perheet kävivät kesän aikana varmaan 20 kertaa”

Yritys keräsi asiakkaiden palautteissa kehuja erityisesti asiakaspalvelustaan, joka hoidetaan niin netissä kuin kasvotustenkin ystävällisen rennolla otteella ammattimaisuudesta tinkimättä.

Erityiskiitos Kuopion eläinpuiston saamissa palautteissa tuli lapsiperheeltä, joka vieraili tilalla viidesti samana kesänä.

– Pakko kertoa, että eräät perheet kävivät tilalla varmaan kaksikymmentä kertaa, Outi Parviainen nauraa.

Parviainen ja Tukiainen kaavailevat eläinpuiston kehittämistä – ”Meillä on kosolti ideoita ympärivuotiseen toimintaan”

Yksi peruste Kuopion kaupungin palvelupalkinnon myöntämiselle Kuopion eläinpuistolle oli apulaiskaupunginjohtaja Jari Kyllösen mukaan se, että yrityksen omistajilla on myös tulevaisuudensuunnitelmia sen toiminnan kehittämiseksi.

– Meillä on toisen omistajan, Miia Tukiaisen kanssa kosolti kehitysideoita ympärivuotiseen toimintaan moottorikelkkasafareista saunailtoihin, ja tämän vuoden joulusesonkina pidämme eläinpuiston auki iltaisin ja viikonloppuisin, Parviainen kertoo.

Kuopion kaupungin palvelupalkinto jaettu jo vuodesta 1994

Kuopion kaupunki on palkinnut vuosittain palvelupalkinnolla asiakaspalvelussa erinomaisesti kunnostautuneen henkilön tai ryhmän. Palvelupalkinnon saajaa ovat voineet ehdottaa sekä kuopiolaiset että ulkopaikkakuntalaiset.

Palkinnon saaja voi edustaa yritysmaailmaa, toimia kaupungin tai muun työnantajan palveluksessa tai olla mukana järjestö- ja yhdistystoiminnassa. Palkinnon myöntämisen peruste voi olla yksittäinen palvelutapahtuma tai koko vuoden jatkunut hyvä asiakaspalvelu.

Palkinnon saaja saa vuodeksi haltuunsa kiertopalkinnon. Palvelupalkinto on jaettu vuodesta 1994 lähtien.

Parasta palvelua 2018 -kilpailun kunniamaininta Alko Oy:lle, omissa kategorioissaan menestyivät K-Supermarket Herkkupata, Matin ja Liisan asema sekä Lähitapiola Savo

Palkitsemisen tavoitteena on edesauttaa sitä, että savolaisesta palvelusta nousee maakunnan vetovoimainen tunnusmerkki ja että Kuopion alueella asuva, tänne muuttava tai täällä matkaileva tietää, että savolaisen palvelun laatuun voi luottaa – ja palvelutapahtuma onnistuu yllättämään iloisesti. 

Parasta palvelua 2018 -kilpailussa jaettiin myös kunniamaininta sekä palkintoja useammissa eri kategorioissa. Oman kategoriansa Parasta palvelua -kilpailussa voittivat K-Supermarket Herkkupata, Matin ja Liisan asema sekä Lähitapiola Savo. Lisäksi kunniamaininnan sai Alko Oy.


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain