Uutiset Uutiset

Takaisin

Kuopion kaupunginjohtaja Petteri Paronen luopuu viranhoidosta toukokuun 2017 aikana

Kuopion kaupunginjohtaja Petteri Paronen hakee palkatonta virkavapaata ajalle 1.6.-27.11.2017 vuorotteluvapaalle siirtymistä varten. Asia on päätettävänä Kuopion kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina 20.3.2017. Samassa yhteydessä Paronen ennakoivasti ilmoittaa hakevansa Kuopion kaupunginvaltuustolta eroa kaupunginjohtajan virasta vuodenvaihteessa 2017-18.

Mikäli kaupunginhallitus myöntää kaupunginjohtaja Petteri Paroselle hänen hakemansa palkattoman virkavapauden, tulee Paronen jäämään vuosilomalle ja siis pääosin pois kaupungin toiminnasta toukokuun 2017 aikana. Petteri Paronen täyttää tänä vuonna 62 vuotta. Hän on toiminut Kuopion kaupunginjohtajana 1.8.2001 alkaen. Hän on Kuopion historian toiseksi pitkäaikaisin kaupunginjohtaja.

Paronen toteaa nyt toteuttavansa jo pidempään suunnitellun ja aiemminkin julkisuudessa olleen aikeensa:
”Kiitän kaupungin henkilökuntaa, kunnallispoliittisia päättäjiämme ja runsasta joukkoa verkostokumppaneitamme yhteisesti asettamiemme tavoitteiden saavuttamiseksi tehdystä työstä. Yhteiskuntamme rakenteet ovat lähivuosina historiallisen suurten muutosten kohteena. Tämä on positiivinen haaste myös Kuopion kaupungille. Mielestäni nyt on oivallinen aika, vieläpä kohtuullisessa fyysisessä ja henkisessä kunnossa, astua johtajuudesta sivuun ja antaa tilaa tuoreille toimijoille ja uusille ajatuksille.”


Lisätietoja antavat:

  • Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Kantanen, pekka(at)kantanen.net, 044 355 8998
  • Kuopion kaupunginjohtaja Petteri Paronen, petteri.paronen(at)kuopio.fi, 044 718 2001