Kulttuuriuutiset Kulttuuriuutiset

Takaisin

Kuopion kaupunginteatteri on ehdolla Vuoden Teatteriksi

Vuoden Teatteri 2017 -kilpailun finalistit on julkistettu, ja Kuopion kaupunginteatteri on yksi heistä. Muut finalistit ovat: Arja Tiili Dance Company, KOM-teatteri ja Riihimäen Teatteri.
 
Ehdokkaat nimennyt Suomen Teatterit ry perustelee Kuopion kaupunginteatterin finalistivalintaa toteamalla, että ” Kuopion kaupunginteatteri tekee laadukasta ja innostavaa perustyötä uudella otteella, mikä näkyy myös ulospäin. Kuopiolaiset ovat selvinneet taantuman aikaisesta isosta peruskorjauksesta ihailtavasti menettämättä visiotaan taiteellisista sisällöistä ja laadusta. Teatterin ohjelmistossa on paljon uutta kotimaista draamaa. Lisäksi teatteri tekee kiinnostavaa ja innovatiivista yhteistyötä monen alueensa toimijan kanssa.”
 
Palkinto jaetaan Maailman Teatteripäivänä 27. maaliskuuta järjestettävässä Thalia-juhlassa Kansallisteatterin Lavaklubilla Helsingissä. Voittajan valitsee eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumala. Suomen Teatterit ry on jakanut Vuoden Teatteri -palkintoa vuodesta 1997 alkaen.