Uutiset Uutiset

Takaisin

Kuopion kaupunginvaltuusto hyväksyi yhteistyösopimuksen – IRONMAN-kilpailu tulee Kuopion Tahkolle

Kansainvälinen IRONMAN-organisaatio on myöntänyt IRONMAN-kilpailun järjestämisoikeudet vuosille 2020, 2021 ja 2022 Midnight Triathlon Events Finland Oy / Finn-triathlon Oy:lle. Kyseessä on ensimmäinen täysmatkojen IRONMAN-kilpailu Suomessa.

Kokouksessaan maanantaina 10.6. Kuopion kaupunginvaltuusto hyväksyi järjestämisoikeuteen liittyvän sopimuksen toimia tapahtuman isäntäkaupunkina. Kilpailu järjestetään ensimmäisen kerran elokuussa 2020 matkailukeskus Tahkolla. Tahko on ainutlaatuinen kilpailukeskus IRONMAN-tapahtumalle, sillä kaikki kilpailijat ja kannattajat voivat majoittua samalle alueelle, muodostaen yhteisöllisen kisakylän.

IRONMAN on maailman suurin ja vanhin triathlontapahtumien sarja ja brändi, jonka tunnetuin tapahtuma on legendaarinen Havaijin kilpailu. IRONMAN ja IRONMAN 70.3 tapahtumia järjestetään ympäri maailman kuudella eri mantereella. Vuosittain tapahtumia pidetään yhteensä 154 ja niihin osallistuu noin 260 000 kilpailijaa ja yli 3 000 000 katsojaa. Päätapahtumaan Havaijille pääsevät kilpailemaan ranking-tulosten perusteella valitut urheilijat. Täysmatkojen kilpailulajit ja matkat ovat samat kuin triathlonissa eli uinti 3800 m, pyöräily 180 km ja juoksu 42,2 km.


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain