Kokoustiedotteet Kokoustiedotteet

Takaisin

Kuopion kaupunginvaltuuston kokouspäätökset 28.3.2022

Kuopion kaupunginvaltuusto kokoontui maanantaina 28.3.2022 klo 18. Varsinaisessa kokouksessa käsiteltiin seuraavat asemakaavan muutosehdotukset: Myllykatu 8 ja Hapelähteenkatu 31, 33 ja 35, Maljalahti 3-15-4 ja 6, 3-16-3 ja 3-23-2 sekä Siikaniemi, Bellanranta. 
 
Heti kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen siirryttiin valtuuston iltakouluun, jossa ensimmäisenä asiana on aihe ”Tilannekatsaus Ukrainan kriisin aiheuttamiin toimenpiteisiin Kuopiossa”. Aiheesta ovat kertomassa Kuopion kaupungilta:
 
kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen 
maahanmuuttokoordinaattori Jouko Miettinen
opetusjohtaja Silja Silvennoinen
vs. perusturvajohtaja Heli Pärnänen
tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Savolainen
Tilannekatsaus kuten valtuuston varsinainen kokouskin ovat avoimia myös kuntalaisille ja medialle. Valtuuston kokouksia voi seurata suorana verkosta osoitteesta www.kuopio.fi/fi/kokousvideot.
 

Asemakaavan muutosehdotus / Myllykatu 8 ja Hapelähteenkatu 31, 33 ja 35 / Maljalahti 3-15-4 ja 6, 3-16-3 ja 3-23-2 

 
Kaavatyön tarkoituksena on mahdollistaa keskusta-alueen asuntotarjontaa täydentävän ja kaupunkirakennetta tiivistävän asuin-, liike-, toimisto- sekä mahdollisesti hoiva- ja palveluasuintilojen rakentaminen. Alueen ei kuitenkaan ole katsottu soveltuvaksi tehostettuun palveluasumiseen. Ehdotus on ollut nähtävänä ja siitä on saatu yksi muistutus ja yksi lausunto. Ehdotusta ei ole muutettu niiden takia, mutta on korjattu huomioimalla jo lunastetut ja maksetut autopaikat kaupungin pysäköintilaitoksessa.
 
Kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavan muutosehdotuksen.

Asemakaavan muutosehdotus / Siikaniemi, Bellanranta

 
Kaavatyön tarkoituksena on mahdollistaa Bellanrannan kehittäminen niin, että sinne voidaan toteuttaa uusi hotellirakennus, ranta-alueen täyttö ja rantasviittien rakentaminen sekä muut vapaa-ajantoiminnot kuten erilaiset pelikentät ja oleskelualueet. Ehdotus on ollut nähtävänä ja siitä on saatu kaksi muistutusta. Ehdotusta ei ole muutettu niiden takia. Muistutukset kohdistuivat alueen liikennejärjestelyihin. Alueen liikennelaskenta on tarkoitus uusia kevään 2022 aikana.
 
Kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavan muutosehdotuksen ja siihen liittyvät sitovat tonttijaot.
 
 
 --
Kaupunginvaltuuston kokoustallenne 28.3.2022 on katsottavissa kokouksen jälkeen osoitteessa www.kuopio.fi/fi/kokousvideot
 
Kokouslistat ovat luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa:
http://publish.kuopio.fi/Kuopio/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_handlers