Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

Kuopion kaupunki antaa suosituksia työnantajille, kouluille ja kuntalaisille

Kuopion kaupunki suosittelee, että työnantajat ja esimiehet työpaikoilla ja kouluilla antavat alaisilleen ja opiskelijoille aikaa karanteenitodistuksen toimittamiseen. Terveyskeskuksen tartuntatautivastaanotolta todistusten toimitus on ruuhkaantunut, koska Kuopiossa on viime aikoina ollut runsaasti altistuneita ja karanteenitodistuksia on tehty ja tulee tehtäväksi yhteensä jo useita satoja.

Todistukset lähetetään terveyskeskuksesta postitse. Todistusta odottavien asiakkaiden tulee noudattaa terveydenhuollosta saamiaan ohjeita ja olla karanteenissa todistusta odottaessaan. Todistusta ei saa mennä kysymään terveysasemilta.

Myös Kuopion kaupungin koronapalvelupuhelin on ajoittain ruuhkautunut, joten kuntalaisia pyydetään kärsivällisyyteen. Asukkaita muistutetaan noudattamaan yleisiä ohjeita, kunnes he ovat saaneet lisäohjeet terveydenhuollosta.

Yleisiä ohjeita kuntalaisille altistuneena, oireisena tai sairaana:

  • Jos olet sairas tai oireinen, älä hakeudu hoitoon ennen puhelinyhteyttä terveyspalveluihin.
  • Älä mene työpaikalle tai kouluun tai julkisiin tiloihin oireisena, altistuneena tai karanteenissa ollessa. Voit liikkua ulkona, mutta pidä muihin pari metriä etäisyyttä.
  • Käytä kasvomaskia näytteeseen mennessäsi ja sieltä poistuessasi. Hoitaja ilmoittaa koronatestin tuloksen heti, kun vastaus on tullut, joten odota tulosta kotonasi.
  • Jos sinut asetetaan karanteeniin, odota karanteenitodistusta maltillisesti kotona. Muistathan, että viranomaisen määräämä karanteeni jatkuu annettuun päivämäärään saakka, vaikka koronatestin tulos olisi negatiivinen.
  • Hoida itseäsi kotikonstein. Jos vointisi ja yleiskuntosi huononee niin, että et pärjää kotona, soita terveysasemasi vastaanottoon, päivystysapuun 116 117 tai hätänumeroon 112.