Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

Kuopion kaupunki avaa koronaneuvontapuhelimen ja laajentaa näytteenottoa myös viikonloppuun

Kuopion kaupunki avaa koronaneuvontapuhelimen 21.8.2020 alkaen. Puhelinnumero on 044 704 6700. Numeroon voi soittaa arkisin ma-to klo 8-15, pe klo 8-14 ja la-su klo 8-12.

Soita neuvontapuhelimeen, jos sinulla on koronaan sopivia oireita, tarvitset ajan näytteeseen ja olet hyvävointinen.

Neuvontapuhelimesta saat ohjeet, tarvittaessa näytteenottoajan ja tiedon, miten vastaus sinulle toimitetaan. Neuvontapuhelimesta annetaan aika vain keskustan pääterveysaseman näytteenottopisteeseen sekä arkena että viikonloppuna.

Sivuasemien näytteenottopisteet (Maaninka, Nilsiä, Karttula, Riistavesi, Vehmersalmi, Juankoski, Tuusniemi ja Pyörö) toimivat ainoastaan arkisin ja aika niihin varataan hoitotiimin ajanvarauksen kautta ma-pe klo 8-10.

Jos olet oireinen ja tarvitset myös tarkempaa hoitajan tai lääkärin arviota, soita arkena omaan hoitotiimiisi Kuopion terveyskeskuksessa. Virka-ajan ulkopuolella soita 116117 tai hätätilanteessa 112.

Käytä kasvomaskia näytteeseen mennessäsi ja sieltä poistuessasi. Näytteenoton jälkeen pysyttele kotona odottamassa tulosta. Käytä maskia, jos joudut asioimaan kodin ulkopuolella. Tarkempia ohjeita maskin käytöstä löytyy THL:n sivuilta.

Koronaoireiden arvioinnin voi tehdä Omaolo-palvelussa.