Uutiset Uutiset

Takaisin

Kuopion kaupunki käynnistää yrityshaun Puijon alueelle – uudessa konseptissa hyödynnetään asukkaiden ja toimijoiden ideoita

Kuopion kaupunki käynnistää yrityshaun Puijon alueelle. Uudessa konseptissa hyödynnetään asukkaiden ja toimijoiden ideoita. Torni pysyy auki vierailijoille myös ensi vuonna.

Kuopion tunnetuimman maamerkin, Puijon tornin, sekä sen juurella olevan Puijon majan vuokrasopimus päättyy vuodenvaihteessa. Kaupunki toivoo, että Puijon kehittämisestä kiinnostuneet yrittäjät pohtisivat tornin ja majan kehittämisen lisäksi myös niitä mahdollisuuksia, joita ainutlaatuinen Puijon luonto voisi tarjota yritystoiminnalle.   

Apulaiskaupunginjohtaja Jari Kyllönen vastaa kaupungin puolelta projektin etenemisestä.

- Puijolle kaivataan nyt uusia toiminnallisia ajatuksia ja yrittäjiä näitä toteuttamaan. Kaupunki on omalta osaltaan valmis etsimään ratkaisuja esimerkiksi Puijon saavutettavuuden parantamiseen ja muiden perusrakenteiden kehittämiseen, Kyllönen jatkaa.

Kuopion kaupunki käynnistää tammikuun puolessa välissä näkyvän kampanjan uuden yrittäjän/yritysryppään hausta.  Sen tueksi avataan avoin ideointialusta, johon kerätään asukkaiden, matkailijoiden sekä urheilun näkökulmasta motiiveja tulla Puijolle. Ideahaun kautta toivotaan saatavan lisää syitä tulla Puijolle sekä uusia ajatuksia sisältöihin, joita Puijolla tulevaisuudessa tehdään. Kaupungin tavoitteena on löytää toteutusmalli, joka palvelee parhaiten Puijon kokonaiskehittämistä ja vetovoiman lisäämistä.

- Kaupunki on jo nyt saanut mielenkiitoisia yhteydenottoja mahdollisilta yrittäjiltä, iloitsee yritysasiamies Unto Juutinen.

Ideoita haetaan kaupungin verkkosivuston kautta avautuvalla alustalla sekä Apajan Kohtaamossa ja Puijon Hiihtostadionilla järjestettävillä pop-up -tilaisuuksilla. Ehdotuksia saadaan kevään aikana myös kansainvälisiltä opiskelijoilta.   

- Puijo on tuhansien tarinoiden mäki. Alueesta pyritään kehittämään ensisijaisesti kaupunkilaisten kohtaamispaikka, yhteisöllisyyttä korostaen. Uskomme, että nostamalla liikunta- ja luontonäkökulma keskiöön, alueesta voidaan luoda puheenaihe, joka vetää uusien sisältöjen kautta myös matkailijoita puoleensa, summaa markkinointijohtaja Kirsi Soininen.

Tavoitteena on, että loppukeväästä kaupunki yhdessä yritysten kanssa alkaa toteuttaa uuden Puijon suunnitelmaa.

Puijon torni pysyy avoimena myös ensi vuonna

Syksyllä 2018 perustettu Puijon kehittämisyhdistys on tehnyt määräaikaisen sopimuksen kaupungin kanssa Puijon tornin lipunmyynnistä siirtymävaiheen ajaksi. Tornin lipunmyynti jatkuu keskeytyksettä vuoden alusta, ja tavoite on pitää torni auki seitsemänä päivänä viikossa nykyisten aukioloaikojen mukaisesti. Kahvilatoiminta ja matkamuistomyymälä pyritään käynnistämään alkuvuoden aikana.

Lisätietoja
Jari Kyllönen, 044 718 5501
Unto Juutinen, 044 718 2084


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain