Uutiset Uutiset

Takaisin

Kuopion kaupunki mukana Pride-hengessä

“Kaupungin kaikkien asukkaiden luonnollinen arvo ja yhtäläisten ja luovuttamattomien oikeuksien tunnustaminen on vapauden, oikeudenmukaisuuden ja yhteiskuntarauhan perustana Kuopiossa. (Pohjautuu YK:n ihmisoikeuksien julistukseen)  

 
Kuopio haluaa olla hyvän elämän pääkaupunki, missä ihmiset voivat vapaasti nauttia sanan ja uskon vapautta sekä elää vapaina. Edistämme eri väestöryhmien keskinäistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä. Uskomme ihmisten perusoikeuksiin, yksilön arvoon ja merkitykseen sekä sukupuolten yhtäläisiin oikeuksiin.  
 
Edistämme ihmisten sosiaalista kehitystä ja elämisen ehtojen parantamista. Kunnioitamme ja noudatamme ihmisoikeuksia ja perusvapauksia.”

Näitä periaatteita Kuopion kaupunki on sitoutunut noudattamaan toiminnassaan. Voit lukea Kuopion valtuuston vuonna 2018 allekirjoittaman tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden julistuksen kokonaisuudessaan täältä: http://publish.kuopio.fi/kokous/2018481712-4-2.PDF   

Osoittaakseen tukea Kuopion ensimmäiselle Pride-viikolle, Kuopion kaupunki päivitti sosiaalisen median profiilikuvansa sateenkaaren sävyihin.  


Lisäksi Pride-tapahtumissa jaetaan suosittuja I Love Kuopio -pinssejä sateenkaaren väreissä.  

Kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma Kuopio Pride 29.8.-5.9. kampanjoi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolesta. Iloinen ja värikäs tapahtuma tuo kaupunkiin erilaisia aktiviteetteja aina taiteesta, luennoista ja tietoiskuista lapsiystävälliseen tekemiseen. Ohjelman löydät osoitteesta: https://kuopiopride.fi/osallistujalle/ohjelma/